С настъпването на първите топли дни, обещаващи безгрижно лято, главата ни е пълна с мислите за плаж, море, лек бриз и безоблачно небе. А ако има цвят, който да въплъщава духа на лятото в себе си, то това е тюркоазът и тази година един от лазурните му нюанси трябва да украси ноктите ви.

Още когато в края на пролетта трендсетърката Хейли Бийбър се появи на откриването на водещия магазин на Tiffany & Co. в Ню Йорк с маникюр и педикюр в зелено-синята гама, вдъхновени от известния тюркоазен цвят на бижутерската къща, знаехме, че това е тенденция, която ще доминира това лято.

Не всяко синьo обаче, е Тифани синьо!

Нюансът Тифани е наистина специален - толкова много, че дори е патентован! Известното лазурно Tiffany Blue, което е в палитрата на Pantone под номер 1837, първоначално е създадено от компанията като стратегическо решение за визитните картички на магазина.

Според политиката на бижутерската къща, само този нюанс може да се използва при производството на всички продукти на Tiffany. Можете да го видите на опаковките на бижута и парфюми, на корпоративния сайт, в интериорния дизайн на бутиците и не само - тъй като името Тифани отдавна е вдъхновение за милиони.

Под името "тюркоаз" се крие огромна цветова гама от ултрамарин до изумрудено зелено, но лазурното Tiffany Blue съчетава в себе си сини и зеленикави нюанси, а смесицата им напомня за богатите цветове и чистотата на Индийския океан.

И ако тюркоазът изглежда малко претенциозно на ръцете ни, и рядко се използва от модните дизайнери, тъй като е много "сложен" и може да засенчи дори и най-красивия модел - то знайте, че това е идеалният цвят за летен педикюр. Така че, ако пътуването до слънчевия рай на Малдивите е в списъка ви, то запишете си час за педикюр веднага, за да си помогнете във визуализирането на перфектната ваканция.