След като прекрачи прага на 50-те, една жена разбира какво ѝ подхожда и от какво е по-добре да се откаже. Тя спира да разчита на общоприетите стандарти и си позволява да експериментира. Разбира се, жалко е, че вътрешното освобождение най-често се случва не в младостта, а малко по-късно. Затова трябва да се възползвате от момента и да опитате това, на което не сте могли да се решите преди десет години. Важно е да живеете тук и сега и когато работите върху външния си вид, мислете за желанията си, а не за това какво ще кажат хората.

Възрастта 50+ може да се нарече един от най-прекрасните периоди в живота на жената, когато тя знае точно какво иска и към какво се стреми. Социалните стереотипи и мнението на другите вече не играят решаваща роля при избора на дрехи или прически.

Сега идва ерата на дамите, които си позволяват да изглеждат стилни, да се грижат добре за себе си и да виждат всички предимства на външния си вид. Ще ви разкрием съветите на топ стилист относно това какви прически са най-актуални днес за категорията 50+.

Време на открития и промяна

Елегантната възраст над 50 години има свои собствени характеристики, които трябва да се вземат предвид при промяна на визията:

• Хормонални промени, изискващи корекции в грижата за кожата и косата;

• По-бавен метаболизъм, необходимост от по-балансирана диета;

• Намалена еластичност на кожата;

• Промени в косата, свързани с възрастта: побеляване, изтъняване, чупливост.

Не е тайна, че добре подбраната прическа може да подчертае зрялата красота и привлекателност на жената.

Късите прически са правилният избор за тези над 50 - това е възможност да покажете своята индивидуалност и самочувствие.

Не се отказвайте от пикантната небрежност в образа, която днес е на върха на популярността. Но сложните прически на няколко нива трябва да останат в миналото.

Няма нужда да се страхувате да опитвате нови неща - трябва да се опитате да намерите своя уникален стил. В крайна сметка сега е подходящият момент за глобални промени и невероятни открития. Струва си да се обърне внимание на модерните версии боб и пикси, които визуално подмладяват и придават свежест на външния вид.

Днес много жени над 50 години предпочитат актуални къси прически, като се фокусират върху своето удобство и оригиналност. Този избор значително намалява времето, необходимо за ежедневно оформяне, но трябва да се помни, че неправилно направената прическа може да направи лицето визуално по-старо, докато добрата работа на фризьора, напротив, ще го направи десет години по-младо.

Основните правила при избора на прическа:

• Обърнете специално внимание на прическите, които подчертават вашите индивидуалност и добър вкус.

• Бъдете уверени и се наслаждавайте на възрастта си.

• Ако харесвате къса коса, трябва да вземете предвид нейната гъстота и формата на лицето си. Това ще ви помогне да получите резултат, който определено ще ви хареса.

Можете да започнете с креативни опции, които ще подчертаят вашите силни страни и ще разкрият новата ви страна. Вижте ги в галерията: