Когато се запознаваме с нови хора, често ги питаме какъв е техният зодиакален знак, за да разберем дали ще се получи комуникацията ни с тях. Класическата астрология обаче не е единствената система, в която характерът и съдбата могат да се определят по датата на раждане. Днес ще ви разкажем за календара на древните скандинавци - Руническия зодиак, и как нашият рунически знак влияе върху съдбата ни.

Руните са древна азбука, използвана в Северна Европа. Самата дума "руна" означава мистерия. Това име е символично. Руните са не само знаци за писане на текстове, но и магически символи.

Според легендата руните са открити от върховния бог Один. В Старата Еда, основната колекция от скандинавски епоси, руните се считат за амулети срещу болести, опасности и лоши хора.

Днес древната система отново набира популярност. Много шведски и датски списания публикуват рунически прогнози за бъдещето. А в Русия е популярно обучението за тълкуване на руни и услугите на експерти по руните и дори имат и сериал „Знаци на съдбата“, който се разказва за гадател, използващ руни.

Рунически Зодиак

В древния викингски календар руните са били свързани с годишния цикъл. Всяка руна обозначава специалните енергии, способности и наклонности на човек, роден под нейната егида.

И ако в традиционната астрология всеки един знак на зодиака съответства на период от 30 дни в годината, то в руническия зодиак периодът е 15 дни. Това означава, че описанието на характера и съдбата на човека е по-подробно и точно.

Руническият цикъл започва по време на лятното слънцестоене. Всеки рунически знак започва от обяд на първия ден до обяд на последния ден от периода. Потърсете в нашата галерия вашата руна, за да разберете кои са областите в живота, в които ви очаква късмет, и за да намерите идеалните си партньор и приятели.

В нашата галерия може да видите какво е значението на всяка руна, а личната руна може да се носи като аксесоар или да се постави в предмети с изображението й в дома ви. По този начин тя ще засили енергията ви и ще ви покаже правилната посока в живота.