Някога мислили ли сте си, че къщата ви изглежда леко… жива? За руснака Никита Номерз не е проблем да постигне този ефект.

Той живее в Нижни Новгород – петия по големина град в Русия, и там започва неговото хоби. Художникът трансформира изоставени, стари предмети и дори сгради в изумителни и невероятни същества. „Обичам докато наблюдавам града, да намирам различна и интересна гледна точка“, казва Номерз. Руснакът обикаля цялата страна и използва графити техниката, за да изобрази идеите си върху старите, огромни изоставени конструкции и сгради. Устойчивите повърхности не са единственото поле за изява на художника, със същия успех той преобразява и гнили дървета. Интересното на цялостната му работа е, че дефектите и детайлите по сградите подпомагат и образуват рисунките му. Няма пукнатина или рушаща се тухла, която да не се слее с портрета и да не вдъхне още повече живот.

Ето какво казва Никита Номерз за своето хоби:

„В училище започнах с класически хип хоп графити, но в последствие стрийт артът ми стана много по-интересен и започнах всякакви експерименти с него. Сега общо взето се занимавам с играта между обекта и пространството. Вдъхновяват ме местата сами по себе си. Изпълнението на една изведена идея не ми отнема много време, понякога е готова за по-малко от час. Всичко зависи от размера на обекта и идеята, която имам за него.“