Освен че са родени през най-празничния месец в годината, има още много неща, с които бебетата, родени през декември са благословени. Според проучване, тези зимни ангели имат множество предимства пред останалите и са склонни да живеят по-дълъг и по-щастлив живот.

Тези заключения ни заинтригуваха и нямаме търпение да споделим подробностите с вас. Освен това, подбрахме бонус раздел, който ще ви помогне да намерите звездния си близнак, роден през декември!

Проведено е проучване, за да се установи дали има връзка между продължителността на живота и сезона на раждане и резултатите носят добри новини за хората, родени през декември. Според данните, повечето хора, които живеят повече от 100 години, са родени в последния месец на годината. Така че, ако сте декемврийско бебе или имате бебе, което се е родило през декември, знайте, че вие (или те) ще сте наоколо доста дълго време!

И ако се чудите каква е причината зад това, ние имаме отговора. Според друго изследване, хората, родени през декември, спят по-добре и по-лесно в сравнение с останалите. Може би, тъй като са родени сред фойерверки и толкова много светлина наоколо, те се научават да не се притесняват от външните фактори и просто да се съсредоточат върху добрия си сън. Само предположение!

По-научна причина за това може да е, че те са по-здрави. Според проучване, бебетата родени през декември имат по-малък шанс да страдат от сърдечно-съдови заболявания или други проблеми, свързан със сърцето, в сравнение с хората, родени през други месеци. Изглежда, че да се родите през декември е толкова страхотно, колкото да ударите джакпота!

А списъкът продължава. Явно бебетата родени през зимата са по-приятелски настроени и преминават през по-малко промени в настроението. Те са в състояние да контролират своите емоции и настроение по-добре от хората, родени през останалите месеци. Те са и най-малките в училище, което автоматично ги прави по-умни от всички останали. Давайте, декемврийски бебета!

В галерията ни може да видите знаменитости, които са родени през декември.