Чувствате ли някога, че просто не можете да получите удовлетворение? Не, не по начина, по който Мик Джагър има предвид. Но стоенето в интернет често ни натоварва. Независимо дали става дума за сърцераздирателни новинарски заглавия или хора, които не трябва да имат онлайн профили… може да е трудно да се намери нещо вдъхновяващо.

Въпреки че не можем всички да бъдем спокоен йога гуру, който пие чай и медитира по цял ден, ще извлечем много ползи, ако се научим как да управляваме стреса си. На първо място, поддържането на нивата на стрес под контрол може да намали кръвното налягане. Стресът се свързва с промени в него, което може да доведе до хипертония и да увеличи риска от инсулт или развитие на сърдечно заболяване. Поради това по-честото релаксиране може буквално да удължи живота ви.

Няма съмнение, че стресът също може да повлияе значително на психичното здраве, но да научите да го управлявате, може да помогне за настроението ви и да направи изпълнението на ежедневните задачи много по-лесно.

Ето и няколко ключови начина, по които можете да се чувствате по-добре. Преди всичко се погрижете за тялото си. Пийте достатъчно вода, хранете се със здравословни ястия, ограничете приема на кофеин и алкохол, посещавайте редовно лекаря си и се уверете, че имате известна физическа активност всеки ден.

Когато управлявате стреса, не подценявайте колко полезни могат да бъдат малките неща. Десетминутна разходка из квартала ви, за да подишате чист въздух, да разтегнете краката си и да поздравите няколко съседа, може да бъде страхотно развлечение. Обадете се на любим човек. Гледайте забавен видеоклип, който ще ви разсмее, и слушайте музика, която обичате. И разбира се, намерете няколко задоволителни снимки онлайн!

Ако търсите така необходимата почивка от света на стреса, имаме идеалния списък в галерията. Насладете се на снимките и задоволете вътрешния си перфекционист: