Няма случайни неща - разберете какво ще ви посъветва китайският философ.

Конфуций е виден китайски философ, политическа фигура и учител, живял от 551 до 479 г. преди Новата ера. Неговите идеи са оказали дълбоко влияние върху китайската култура и философия, както и върху много други източни общества. Истинското име на Конфуций е Конг Циу. Той е роден в княжество Лу (днешна провинция Шандонг) в благородническо семейство.

Конфуций подчертава важността на морала и етиката в човешкия живот. Той учи, че всеки човек трябва да се стреми към благородство, както и към хармония в отношенията с другите. Основното понятие на учението му е „рен”, което значи човечност или добронамереност. Той също така е разработил концепцията за "ли", което означава ритуал или етикет, който регулира поведението на хората в обществото.

Днес ви каним да се вдъхновите от цитатите на този древнокитайски мислител, като в същото време да разберете какво ви очаква през следващата година.

Тест

Изберете цитат от Конфуций и получете прогноза за предстоящата 2025-та година!

Вслушвайте се в интуицията си и изберете един от цитатите. А когато сте готови, вижте какво е неговото значение в нашата галерия!

"Във всичко има красота, но не на всеки е дадена способността да я види."

"Не е велик този, който никога не е паднал, а е велик този, който е паднал и е станал."

"Има три неща, които никога не се връщат - времето, думата и възможността."

"Можеш да проклинаш тъмнината цял живот или можеш да запалиш малка свещ."