Очаква ни период на завръщане на кармични уроци, от които душата ни има нужда – от 29 юни до 15 ноември ретрограден Сатурн ще премине през знака Риби, връщайки ни към толкова дълбоки преживявания, че ще трябва да вземем най-съдбоносните решения в живота си.
В допълнение, ретрограден Сатурн винаги носи в живота минали ситуации, които са свързани не само с вашата съдба, но и с кармични програми на предците. Това е случаят, когато има шанс да срещнете нещо, което майка ви или баба ви също са изживели преди години. Изненадващо, точно сега вие сте начело на един вид, което означава, че можете да разчупите модела - имате силата да се справите с това, което ще се случи в живота след трудно решение.
В картите Таро Сатурн в Риби се свързва с Осмицата чаши. Той символизира вземането на решение въз основа на емоциите, които човек изпитва. Всеки път, когато правите избор, трябва да се отнасяте към него така, сякаш това е последният ви шанс за щастие.
Няма нужда да отлагате живота за по-късно. Ако сте живели в ситуация, която не ви служи твърде дълго, ретрограден Сатурн ще ви накара да се почувствате така, сякаш можете да се справите с промяната! Имате достатъчно сила, за да получите свобода в крайна сметка. Сатурн ще ви даде устойчивост на стрес, но в замяна ще поиска от вас да бъдете честни.

За да разберете върху какво ще трябва да работите през този период, направихме следния прост тест. Седнете спокойно и направете няколко дълбоки дишания. Отпуснете се. След това погледнете изображението по-долу и изберете картата, която най-много привлича вниманието ви. Вижте нейното значение в галерията.