Нека бъдем честни, всички искаме да сме в този списък.

Когато говорим за красота в астрологията, на първо място си мислим за Венера, разбира се. Планета на любовта, красотата и чара. Силната Венера дава на човека красиви черти на лицето, стегнато тяло, добри обноски и чувство за вкус. Разбира се, всички тези качества привличат вниманието към дадения човек, карат ви да искате да сте наоколо и да му се възхищавате.

Но как Венера е свързана със знаците на зодиака? Ето как: всяка зодия има своя планета – управител. Намирайки се във връзка с определен знак, планетата му предава своите енергии и качества. А Венера в класическата астрология управлява знака Везни. Следователно Везните по-често от другите зодии стават актьори, модели и като цяло са общопризнати секс символи.

Например красавици като Бриджит Бардо, Ким Кардашиян и Моника Белучи са родени под знака на Везни.

Венера придава красота и сексуалност еднакво както на жените, така и на мъжете. Но Луната е по-свързана с женската сексуалност и тя управлява зодия Рак. Жените Рак имат особен тип привлекателност. Това не е класическата красота на Венера, която се проявява в чертите на лицето. Това е по-скоро невероятна женска енергия, подчертана женственост и сексуалност.

Това е така, защото Луната е най-женствената и в астрологията се свързва с майчинството. Затова жените Раци често имат пищни фигури и съблазнителни пропорции – нещо, което винаги е подлудявало мъжете. Жената Рак може да не е красива според общоприетите стандарти, но нейната жизнена женска енергия винаги ще привлече противоположния пол.

От знаменитостите Раци най-много на този тип отговаря Ева Грийн, която има зашеметяваща фигура с доста нестандартно лице. Тя играе главната роля в скандалния еротичен филм "Мечтатели" на Бернардо Бертолучи. Влиза в ролята и на приятелката на Даниел Крейг в един от филмите за Бонд.

Такъв общопризнат секс символ сред мъжете е и Памела Андерсън. Въпреки че жените я харесват много по-малко. Блондинката също е родена под зодия Рак.

Е, какво да кажем за мъжете? Коя планета прави мъжа секс символ, идол и му дава успех сред жените? Разбира се, това е Юпитер. Това е мъжка, огнена планета, която дарява собственика си със страхотен външен вид, сравнително голям размер на тялото (висок ръст и мускулна маса), както и вродени авторитет, харизма и чар.

А Юпитер управлява знака Стрелец. Сред мъжете Стрелци ще открием зашеметяващи секси красавци като Брад Пит, Тил Швайгер и Иън Сомърхолдър. В допълнение към чисто външната красота, мъжете Стрелци излъчват сила, успех, щедрост и добродушие. Как да устоим?

Вижте в галерията едни от най-сексапилните звезди и ни споделете дали сте съгласни: