Наближава един от най-големите християнски празници Великден!
Определено нещата, с които го свързваме са пухкавите и вкусни козунаци, боядисаните яйца и агнешкото. Не по-малко внимание обаче заслужават сладките, особено когато са приготвени по един страхотен начин.
Ето и предложението за сладко великденско изкушение на Dama.bg:
Начин на приготвяне:
За сладките:
- 2 чаши брашно
 - ½ чаена лъжичка бакпулвер
 - ½ чаена лъжичка хлебна сода
 - щипка сол
 - ½ чаша захар
 - 50 грама масло
 - 1 ванилия
 - 1 яйце
 
За глазурата:
- 2 чаши пудра захар
 - 1 ванилия
 - 20 гр. масло
 - 2 – 3 с. лъжици мляко
 - оцветител по желание
 
Всички съставки за сладките се смесват добре до получаването на тесто, което се прибира за 1 час в хладилника, завито в найлоново фолио, а след това се разточва на тънък лист. С помощта на формички се изрязват желаните фигурки, като се поставят върху хартия за печене за удобство. Пекат се в предварително загрята на 170°C фурна.
Глазурата се прави, като пресятата пудра захар се смесва постепенно с гореща вода, която може да заменим спокойно и с прясно мляко. Добавя се 20 гр. загрято масло. При желание, глазурата може да се оцветява с различни цветове.
След като сладките се охладят, може да ги украсите според въображението си.
А ето и някои идеи за декорация, които ние ви предлагаме.
Автор: Дарена Даскалова