Тя е наследницата на една от най-известните фамилии у нас - баща й е Тодор Славков , леля й - Жени Живкова, баба й - Людмила Живкова, а прадядо й - Тодор Живков.

Момичето днес е красива млада дама с екзотични черти. Само след година Катерина ще бъде абитуриентка и е пълна отличничка в престижния Италиански лицей в Горна Баня. Като дете Катерина дефилираше по ревютата на своята леля Жени Живкова, но отдавна се отказала от идеята да става манекенка или дизайнер. Плановете й били да кандидатства фармация в някой от елитните университети в Европа.

„Със сигурност, след като за върша средно образование, ще уча в чужбина и после ще се върна в България, за да предам това, което знам и мога. Защо да не съм следващата жена премиер или президент?“, казва откровено внучката на Людмила Живкова, давайки заявка да тръгне по нейните стъпки. Университетът, към който Катерина се е насочила, се намирал в Холандия, но щяла да опита късмета си и в други държави. „Минаха ми тези желания с моделството. Не ми е безразлична модата, дори имам в главата си роклята за бала, с която искам да се видя, но има време и за това. По-скоро професията, с която искам да се занимавам, не е свързана с творчество. Спряла съм се на фармацията. Това ме вълнува и смятам, че имам бъдеще в нея“, споделя Катерина.

Приликата между нея и баба й Людмила с годините става все по-очевидна. Двете имат изключителни сходства във визията, а сравненията помежду им девойката приемала като огромен комплимент. „Много са ми разказвали за баба ми Людмила, за прадядо ми Тодор Живков, както и за популярната фамилия на другия ми дядо - Иван Славков. Искам да продължа по техните стъпки. Но първо трябва да завърша“, споделя още щерката на Малък Тошко. Тя е голямата слабост на своя баща, който буквално я е позлатил и угажда на всичките й желания. За последния й рожден ден например й подарил златен часовник „Ролекс“, чиято цена е над 20 хиляди лева.

Близки до семейството не пропускат да отбележат невероятната прилика, която Катерина има с известната си баба - Людмила:

Дъщерята на Тодор Славков често прекарва време с баща си, макар той и майка й отдавна да са разделени. Катерина е плод на любовта на Тошко с вдовицата на покойния Бай Миле - Силвия Панагонова. Красивата блондинка, която е бивша манекенка, направи и невъзможното, за да обуздае буйния и бохемски нрав на Славков-младши, но безуспешно, защото кръвта вода не става. В началото на връзката им за кратко Тодор се бе отказал от пороците и шумните компании, отдавайки се на семеен уют със Силвия, но веднага след появата на щерка им отново се завърнал към старите навици. Това накарало жена му да го напусне с бебе на ръце. През последните 17 години, в които двамата са родители на обща дъщеря, Тодор и Силвия ту се събират, ту се разделят. Междувременно внукът на Бай Тошо неведнъж бе хващан в крачка с други красавици, с които имаше мимолетни авантюри. Въпреки това с майката на щерка му са запазили добрия тон и цивилизованите отношения. Катерина живее основно при нея, но прекарва и достатъчно време с баща си.

Вижте невероятната прилика между баба и внучка в галерията ни: