21-годишният Ричард Шейфър от Калифорния от години работи върху уменията си, за да се доближи до вида на принцеса на „Дисни”. Той е толкова добър в преобразяването си, че хората постоянно се изненадват, когато чуят, че принцесата всъщност е... принц.

Той притежава 40 костюма и 30 перуки, които му помагат да се трансформира в най-различни принцеси, като Жасмин, Елза, Бел, Покахонтас и любимата му Ариел.

Повечето му костюми са направени от самия него, защото Ричард учи моден дизайн.

„Мисля, че е страхотен комплимент, когато ме помислят за момиче, защото това означава, че трансформацията ми е достатъчно убедителна”, споделя той.

Понякога работи и като гримьор, а на всяка трансформация отделя поне 2 часа.

Въпреки че сега Ричард е достатъчно уверен, за да посещава най-различни изложения за костюми като принцеса, невинаги е било така. В училище е тежал 120 кг и съучениците му често го тормозели. Изкуството и правенето на костюми било негово спасение и бягство в по-различен свят. В последния клас на гимназията сваля 45 кг и постепенно добива увереност: „Бях доста самотен в училище и прекарвах много време сам.”

Първата трансформация на Ричард била в любимата му Ариел, която обожавал още от дете. Той понякога влиза в ролята и на мъжки персонажи като Питър Пан и Аладин.

Какво ще кажеш за трансформациите му?