Вижте кои знаменитости 

Има няколко правила за вечерния дрескод. Много знаменитости обаче, волно или неволно, пренебрегват тези закони на стила и често стават жертва на моден провал – и то такъв, за който се говори няколко сезона подред.

Едно от основите правила, които звездите нарушават по един или друг начин, е следното: никога не носете тоалет с деколте, ако не ви отива. Е, нека си признаем, някои холивудски диви са прекалено самоуверени. За да не повтаряте никога грешките им, ви съветваме внимателно да ги проучите.

Грешен размер. Доста често момичетата с голям бюст избират тоалети с прекалено стегнат корсаж. Гърдите в такава рокля изглеждат сплескани и грозни, а в някои случаи дори могат да изскочат. Подобни грешки са правили Марая Кери, Бритни Спиърс и Сюзън Сарандън.

Вярно е, че има и диаметрално противоположни грешки: момиче с малки гърди облича тоалет, в който чашките са с няколко размера по-големи от необходимото. Изглежда, че е взела тоалета от майка си или по-голямата си сестра. Парис Хилтън веднъж е попадала в такава ситуация и веднага става жертва на модните критици.

Липса на подкрепа. Колкото и красиви да са гърдите ви, никога не трябва да пренебрегвате услугите на оформящото облекло. Големият и среден бюст не изглеждат много естетически в тоалет с ниско деколте. Именно поради липсата на подкрепа гърдите на Хайди Клум и Дакота Джонсън изглеждат увиснали.

Друг често срещан дефект на рокли с деколте без оформящо облекло е това, че гърдите отиват в различни посоки. Кристина Агилера и Бела Хадид многократно са демонстрирали примери за това. Тази особеност на формата на гърдите е най-добре скрита с помощта на специални силиконови чашки или дори скоч лента.

Твърде малки гърди. За съжаление, за момичетата с много малки гърди деколтето до пъпа е просто противопоказано! Изпъкналият кокалест гръден кош не изглежда никак женствен и красив. Кийра Найтли и Кендъл Дженър не веднъж са избирали тоалети с впечатляващо деколте за своите изяви, но скоро ги сменят с по-скромни.

Вижте в галерията селекция от знаменити красавици,направили грешка при избора на тоалет с деколте: