Обикновено свързваме първия месец на годината с ново начало и промяна в живота. Но за бебетата, родени през януари, всичко е съвсем ново! Вижте интересни факти за децата, родени през този месец в следващите редове.

Те са козирози или водолеи

Родените до 20 януари са зодия козирог, а родените в края на месеца – водолей. Козирозите са независими, дисциплинирани и организирани, често стават добри лидери. Водолеите много добре познават емоциите си и имат силен хуманитарен инстинкт.

Родени са в сезона на карамфили и кокичета

Макар времето през януари често да е студено и мрачно, тези красиви цветя са достатъчни за повдигане на настроението! Карамфилите имат различни цветове в зависимост от значението, което изразяват, а кокичето пък е символ на надежда и красота.

Склонни са да разрешават проблемите креативно

Изследване на Тайм през 2015 година разкрива, че хората, родени през януари и февруари, се справят много добре с тази задача.

Рожденият им камък е гранат

Повече хора мислят, че гранатът е червен, но този скъпоценен камък може да бъде в много различни цветове. Той е символ на мир, просперитет и здраве. Смята се, че бебетата, родени през януари и носещи гранат ще се радват на „вечно здраве, щастие и богатство“.

Много успешни хора са родени през януари

Много политици и известни личности са родени през януари - Мартин Лутър Кинг, Франклин Делано Рузвелт, Кейт Мидълтън, Елън Дедженеръс, Опра Уинфри.

Мъжете, родени през януари често се женят за жени, родени през октомври

Според изследване на Journal of interdisciplinary cycle мъжете, родени през втората половина на януари са 2.3 пъти по-склонни да се оженят за дами, чийто рожден ден е в края на октомври. Но преди да паднат на едно коляно, е добре да знаят, че първият месец на годината също е и този, през които има най-много разводи.

Най-често са лекари или счетоводители

Най-често хората, родени през януари избират да се развиват професионално в тези две професии. Малко от тях предпочитат да са агенти на недвижими имоти.

По-склонни са да развият диабет

Проучване на Колумбийския университет показва, че има връзка между ниските нива на слънчева светлина в късния етап на бременността и повишен риск от диабет от втори тип при бебета родени между декември и март в Ню Йорк.

Късметлийските им числа са 4 и 22

Въпреки че са родени през първия месец на година, късметлийското число за козирозите и водолеите не е 1.

Децата родени през януари са по-зрели и по-атлетични

Тези деца са малко по-големи, но и по-зрели от съучениците си. В спорта също се справят по-добре.