Всички знаем, че разнообразяването на любовния живот е ключът към дълготрайна и здравословна връзка. Но има ли причина да бъдем по-внимателни, за да сме в крак с новините в интимния живот? Dama.bg е тук, за да даде точните отговори на тези деликатни въпроси.

Ето и кои са 10-те нови факта за секса, които не са популярни:

1. Поза “Ездачка” е прекалено опасна

Да, разбираме объркването ви. Тази поза определено не може да се причисли към рисковите такива – все пак в Кама Сутра има пози, които могат да бъдат пресъздадени само от професионални гимнастици. Оказва се обаче, че позицията на жената може да нанесе щети на мъжа и по-точно на кожата на пениса. “Ездачката” е особено опасна, защото при нея проникването е пълно.

2. Жените също получават ерекция

Разбира се, в случая се говори за изключения от правилото, но медицински проучвания са доказали, че клиторът също увеличава обема си при възбуда. Причината е в наличието на еректилна тъкан във вътрешността на клитора, която се намира и в пениса.

3. Мъжете не винаги еякулират при оргазъм

Всички приемаме, че мъжете получават оргазми с лекота. Учени са установили, че представителите на силния пол могат да получат оргазъм, без да има и следа от еякулация.

4. Мъжете също симулират

Всички са на мнение, че симулирането на оргазъм е присъщо само на представителките от нежния пол. Проучвания сочат обаче, че господата също могат да се усъвършенстват в тази насока.

5. Пръстите издават сексуалния апетит

Проучвания са доказали, че хора, при които безименният пръст е по-дълъг от показалеца са склонни да имат повече сексуални партньори. От друга страна, хората, чиито показалец и безименен пръст са еднаква дължина, се смятат за моногамни.

6. Жените също имат мокри сънища

Свикнали сме, че мъжете са единствените, които могат да имат мокри сънища. Всъщност дамите също сънуват еротични сънища и получават оргазъм насън.

7. Мъжете не мислят непрекъснато за секс

Може би много от вас ще намерят за изненадващ факта, че представителите на силния пол не мислят всяка свободна секунда за интимни ласки. Обяснението е съвсем просто – с остаряването мислите за подвизи в спалнята става все по-малко.

8. Физическото натоварване стимулира сексуалното желание

Мнозина твърдят, че усещат много по-силен сексуален глад след тренировка. Каква по-добра причина да се изпотите във фитнеса, след като знаете, че ви очаква приятна изненада.