Предлагаме ви доза интересни факти за любовта, целувките и секса. Колко време ни е необходимо, за да преценим дали срещата е минала успешно и дали искаме да видим човека отново? Колко минути прекарваме в целуване през целия си живот? Отговорите ще получим сега! 

1. На мъжете са им необходими само 15 минути, за да решат дали жената си струва втора среща. "Часовникът" на жените не тиктака така бързо – ние обмисляме почти час дали да се срещнем отново със същия мъж или не. 

2. Не много страстна целувка гори средно по 9 ккал. (как да не обичаме да правим нещо толкова приятно... а и колкото по-страстна, толкова по здравословна!)

3. Средностатистическия човек прекарва по 20 160 минути в целуване през целия си живот! 

4. От биохимична гледна точка сексът не се различава от яденето на големи количества шоколад. Определено удоволствието и от двете се отразява на усмивката ни! 

5. "Едно момиче може да седи и да чака Мъжа с главно М, но това не означава, че през това време не може да си прекарва чудесно с всички останали"
 – Шер

6. Само 9% от жените и 2% от мъжете признават, че са намерили половинките си в бар или клуб.

7. Сексът гори по 360 ккал. на час. След като се заредим с някои от тези афродизиаци ( и с любимия ни мъж!), можем спокойно да отменим часа за фитнес след работа.

8. Около 40% от всички хора използват сайтове за запознанства за търсене на интимен партньор.

9. Мъжете мислят за секс средно на всеки 7 секунди.

10. Първата двойка, показана заедно в леглото в най-гледаното телевизионно време, е Фред и Уилма Флинтстоун.

11. Почти 1/3 от жените между 40 и 69 се срещат с мъже, които са поне 10 години по-млади от тях.

12. 40% от жените биха се замислили сериозно да зарежат половинката си, ако приятелите им не го одобряват. (Според нас броя на мъжете в това отношение е по-голям...) 

13. Женените мъже вършат малко повече от 1/3 от домакинската работа независимо дали жената работи извън дома или си е вкъщи.

14. Научното име на дисциплината за изследване на целуването е филематология. Филемамания е желанието за целуване, а филематофоб е човек, който не обича целуването.

15. 90% от това, което "казвате", не е вербално. Езикът на тялото – жестове, изражения, поглед и докосване – това е, което представлява по-голямата част от общуването.

16. Погледът, прикован в нечии устни, се смята за сексуален намек.

17. Рекордът за най-много целувки във филм е 127 в Дон Жуан (1927). Актрисите Мери Астор и Естел Тейлър получават всичките целувки от Джон Баримор.

18. 58% от мъжете биха се зарадвали повече да ги изненадат с подарък, отколкото да ги питат какво биха искали за подарък.

19. Усмивката е най-позитивният сигнал, който можете да дадете. Тя потвърждава ентусиазма и позитивната ви натура, но все пак внимавайте да не се хилите прекалено много и безпричинно.

20. Според Гинес рекордът за най-дълъг брак принадлежи на Пърси и Флорънс Ароусмит. Бракът им е продължил 80 години преди смъртта на съпруга на 15 юни 2005. Господин Ароусмит казвал, че тайната на дългогодишния му брак се крие в правилната интонация, по която изрича: "Да, скъпа".

21. "Съпругът ми и аз никога не сме мислили за развод...понякога за убийство, но никога за развод" – Д-р Джойс Брадърс

22. "Нужни са само 2 неща, за да бъде една жена щастлива. Единият е да я оставиш да си мисли, че всичко става, както тя иска, а другият – да позволиш това наистина да става." – Линдън Джонсън