Eй, момиче, онова, за което така силно мечтаеше месеци наред, е вече тук. Лято е! Дългоочакваната ваканция е все по-близо, безгрижието на безкрайните плажни дни и партита започва да се прокрадва все по-често в мислите ти, а времето сякаш забавя ход с всеки изминал миг… Ех, любимо време! За жалост, по-дългите часове на дневна светлина, горещото и влажно време и различните замърсявания могат да окажат пагубно влияние върху кожата и косата ти точно в най-неподходящия момент.

Дехидратация, изгаряне, алергични реакции, загуба на еластичност и блясък са само част от последствията, срещу които си струва да предприемеш специални мерки. И тъй като и ние също сме момичета, изправени пред същите проблеми, тревоги и копнежи, решихме да ти споделим няколко продукта, с чиято помощ едновременно да запазиш косата и кожата си здрави, блестящи и жизнени, но и да имаш пълното спокойствие и възможност да се насладиш на настъпващите летни дни така, както си си мечтала цяла зима.

Като една съвременна дама, която е в крак с всичко случващо се покрай нея, сме сигурни, че много добре знаеш как влияем върху природата и я замърсяваме, използвайки масовите пластмасови опаковки на купища продукти. Съвсем скоро, на 5 юни, отбелязваме и Световния ден на околната среда и затова и решихме да насочим вниманието ти към нещо съвсем различно - продуктите на натуралната органична козметика, разкриваща естествената красота на жената, SО‘BiО étic®.

Мисията на марката е да бъде безвредна био алтернативна грижа за кожата на всяка дама. Вдъхновени от природата, продуктите са без парабени, гликол, силикони, PEG и наночастици. Те са сертифицирани от Ecocert и съдържат 0% потенциално вредни съставки. SO’BiO etic се произвежда с грижа за околната среда: използват се рециклируеми опаковки с растителен произход от захарна тръстика, чиста и възобновяема енергия. И още нещо интересно - още от създаването си, компанията е член на организацията „1% за планетата“. Всяка година дарява 1% от оборота си в подкрепа на действия за защита на околната среда и дивата природа. За периода от 2007 г. досега, SO’BiO étic® е подкрепила над 1500 проекти на обща стойност над 11 милиона евро.

А сега нека ти разкрием и кои са нашите верни, а надяваме се и твои нови, помощници в борбата за зашеметяваща визия през лятото.

За гладка кожа, погалена от всеки слънчев лъч

За да посрещаш всеки нов ден на морския бряг или пък в големия град без грам притеснение, е важно да дадеш на кожата си това, от което има нужда. Честа заблуда е, че кожата през лятото има нужда единствено и само от хидратация и добра слънцезащита. Всъщност много важно е как тя ще бъде подготвена за среща със слънцето. За целта дълбокопочистващият скраб има огромна роля – той не само ще премахне всички замърсявания и мъртви клетки, но и ще подхрани и отвори широко вратата на полезните съставки от последващата грижа, за да можеш да се появиш в пълния си блясък на плажа.

 

Дълбоко почистващият и изглаждащ скраб за лице SО‘BiО Pur Bamboo е това, което търсиш. Обогатен с органичен бамбук и ексфолираща бамбукова пудра, той изключително нежно ексфолира и изглажда кожата. Тайната на неговото благоприятно въздействие върху кожата се крие в основната му съставка – бамбука. Известен с това, че в природата филтрира замърсената вода чрез корените си, неговите естествени свойства биват взети и в козметиката. Бамбуковите растения създават в почвата система от гъсти коренища, които подпомагат развитието на бактерии чрез окисление на почвата. Това води до разграждане на замърсителите, намиращи се в отпадните води. Същото се случва и когато го използваме върху кожата си. Готино, нали? Сега вече разбираме защо пандите са така сладко младолики! Подходящ за всеки тип кожа, скрабът не съдържа парабени, силикони или парфюм. Дерматологично тестван е и съдържа 99% натурални съставки и 2% съставки от биологично земеделие. 

Коса като на морска нимфа

Заплетена, без грам блясък, изтощена, накъсана, изсветляла… Кошмарът на всяка жена през лятото – необузданата й коса. Време е да сложиш край на този порочен кръг и най-после да се почувстваш като Ариел, разпуснала блестящата си и здрава коса на морския бряг!

Разковничето в нелеката битка, е шампоанът с кокос и хиалуронова киселина за хидратация SО‘BiО. Създаден с грижа за природата и нуждите на твоята коса, той задържа влагата в косъма и хидратира косата, задържа влагата в косъма и да хидратира косата, благодарение на своята нежна почистваща формула без сулфати, която само само след 10 измивания доказано прави косата видимо по-подхранена и здрава. Подходящ за всеки тип коса, шампоанът не съдържа сулфати, парабени и силикони, и има биоразградима формула. Съдържа 97% натурални съставки и 11% съставки от биологично земеделие. 99% от растителните съставки са от биологично земеделие.

За обемни мигли като криле на пеперуда

Толкова много обожаваме всичко през лятото, че сякаш и лицето ни няма нужда от прекалено много декоративна козметика – достатъчна е само наистина добра слънцезащита, малко спирала и блясък на устните за фин и бляскав завършек! А перфектната спирала ще те дари с мигли обемни и безкрайни като пясъчната ивица…

Черната спирала с тройно действие в черен цвят на SО‘BiО извива, удължава и сгъстява миглите до желания обем. Нейната сгъстяваща формула е обогатена с органично рициново масло със заздравяващ и защитен ефект. Проектирана е с извита четчица с кварцови власинки, които покриват всички мигли от корена до върха и е подходяща за дами с чувствителни очи или носещи и контактни лещи. А най-готиното, е че 99% от съставките са с натурален произход и 24% съставки от биологично земеделие.

Е, убедихме ли те, че плажната ти визия тази година няма да изисква толкова време и усилия? Бъди смела, забавлявай се и се наслади на всеки летен миг, но с грижа за себе си и света около теб. Защото, мила, заслужаваш най-доброто!