Кола маската е предпочитан метод за отстраняването на досадното окосмяване, осигуряващ комфорт и самочувствие.

 

Много жени се доверяват на кола маската, като по този начин печелят време. Ежедневното бръснене може да бъде много досадно, а времето непрекъснато ви притиска с нови и нови ангажименти. Ето защо съвременните амазонки предпочитат кола маската - у дома или в козметичния салон.

 

1. Кола маската има най-малко недостатъци в сравнение с всички методи за обезкосмяване.

Кола маската ви осигурява поне 3 спокойни седмици, през които няма да се притеснявате за досадните косъмчета. Бръсненето, например, трябва да се извършва на 2-3 дни, а дори и по-често. Бръсначът не отстранява косъма от корен, а само тази част, която се вижда. Използването на епилатор пък често води до кожни инфекции при жените с чувствителна кожа. 

 

2. Студената кола маска е за предпочитане!

Много специалисти препоръчват студената кола маска. Нейното предимство е, че залепва за косъма, а не за кожата. При топлата кола маска, която се нанася с ролков апликатор, има риск от разкъсвания. Тя залепва за кожата, а това пък я прави и по-болезнена. Разбира се, в домашни условия определно е по-лесна за използване и много жени са свикнали с нея. Преди да вземете решение с каква кола маска да се обезкосмявате, попитайте своя козметик за предимствата и недостатъците им.

 

3. Използвайте успокояващ лосион или антибиотичен крем

След обезкосмяването с кола маска се налага да помислите и за успокояване и хидратиране на кожата. Използвайте успокояващ лосион или антибиотичен крем, за да намалите зачервяването.

 

4. Ексфолирайте кожата преди употребата на кола маска

Врастването на косъмчетата може да бъде избегнато с редовно ексфолиране на кожата. Ексфолирането отстранява горния слой клетки, изглажда тена и помага при разширени пори. При използването на кола маска е възможно да се появят враснали косъмчета. Освен ексфолиране тук ще помогне и омекотяване на косъмчетата преди употребата на кола маска.

 

5. Не използвайте кола маска при наличие на разширени вени!

Жените с разширени вени или диабет по-добре да се насочат към друг метод за обезкосмяване, защото кола маската е противопоказна при тях, предупреждават специалистите.

 

Дали да се доверите на кола маската, преценете сами. При всички положения тя си остава лидер в обезкосмяването.