Обикновено премине ли Коледа и дойде ли време за планиране на новогодшната нощ, идват и новите трепети, надежди, мечти и предизвикателства, които ще ни донесе новото начало. Е, разбира се, част от магията на тези най-светли празници без съмнение е пълната къща с любимото семейство и срещите с приятели, но и страхотните подаръци, на които се надява всеки от нас. Препускащи през щандовете в моловете обаче, често се изкушаваме дали да не си купим нещичко и за нас. Така, сметката накрая излиза прекалено солена, а до края на месеца остава още цяла седмица. За да ти спестим разочарованието и стресовите ситуации, ти представяме няколко спестовни хитринки, с чиято помощ хем да посрещнеш Новата 2019, пременена като една от най-блестящите и красиви коледни звезди, хем и да успееш да заделиш някой лев настрана.

Списъкът!

Организираността е майка на изключването на възможността да се окажеш позеленяла от яд като Гринч в края на годината, заради непланирано похарчените пари. Имаш нужда от ново палто? Окей, вкарай го в списъка, но само ако наистина няма каква връхна дреха да носиш. Съумей да купуваш неща, които наистина ще ти влязат в употреба сега, а не за страхотната зелена пола, която обаче ще можеш да облечеш едва на късна пролет. Коледната лудница е много коварна, а деликатното състояние на пълната кошница с всевъзможни парцалки, които ще се окажат напълно ненужни и няма да облечеш и веднъж – често срещан неин симптом. Внимавай!

Планирай промоциите

Да, знаем, че като всяка уважаваща себе си дама и ти без съмнение поне веднъж си мечтала да имаш огромен дрешник като на Кари Брадшоу, пълен с какви ли не дрешки, аксесоари и... О, обувки! За жалост, обаче средностатистическата дама не може да си позволи много, особено когато коледно-новогодишните разходи са на път да я разорят буквално. Затова пък съвсем спокойно можеш предварително да проучиш какво и къде (особено например за спортни стоки, които би могла да намериш на повече от едно място), а след това и да прецениш от кое да спестиш и за кое да дадеш на драго сърце. 

Знаем, че ще кажеш “Няма какво да планирам – декември е пълен с всякакви намаления, от които си струва да се възползвам”, но дали това наистина е така? Да, може и преди всяка Коледа витрините на магазините да са облепени с всевъзможни надписи за намаления, промоции и всякакви грабващи окото оферти, но не се подлъгвай. Повечето от магазините умишлено вдигат цените няколко седмици преди празниците, а после уж ги намаляват на реалната такава. Ти си умно момиче и би трябвало да си наясно, че това съвсем не е чистата страна на монетата. По-добре изчакай до средата на януари, когато в действителност изгодните оферти се появяват, тъй като брандовете вече искат да се отърват от зимната си стока и да изложат пролетната колекция.

Дисциплина му е майката

Отправила си се за една шопинг разходка към близкия мол, за да купиш последните от останалите подаръци? Какво се случва обаче? “Ами, скъпи, прибрах се и виж какво си купих, точно преди да отида за тигана на майка ти!”. Ако си наясно колко слаби са ангелите ти и познаваш тази си страна да не можеш да се стърпиш, то по-добре изобщо не влизай в конкретния магазин. Сешоарът ти е изгорял и имаш нужда от нов? Влез само в магазина за техника и до там. Да, изкушенията дебнат отвсякъде, особено в този период от годината, но ако точно тези обувки не са ти жизнено необходими, мила, по-добре спри! И не, не ни се извинявай с това, че “само ще влезеш да разгледаш”... Знаем как завършва това, та нали и ние сме жени!

Клик

Знаем, че го чуваш от всеки, но пазаруването онлайн винаги е по-добрият вариант. Първо, че няма да се буташ в цялата навалица от опънали нервите си до краен предел всякакви хора, второ – понякога изкушаващите цени важат само за онлайн магазините и трето – всичко става в пъти по-лесно и бързо. А на кой му се губи излишно време и в без това забързаното на n-та степен празнично ежедневие.

Научи се да плащаш в брой

Не, няма да ти съобщим за поредната измама с големи суми пари, но единствено и само така би могла да следиш зорко за кое колко даваш, ако се намираш във физически магазин. Разбира се, добре е и да си поставиш предварителен лимит, който да не преминаваш. Не искаш да се прибереш у дома, а разписките от посттерминала да предизвикат Трета Световна война с половинката, нали?

Ако въпреки все пак се притесняваш, че няма да успееш да закърпиш семейния бюджет и ще останеш на зелено, облякла малката черна рокля от преди две години, винаги може да се подготвиш подобаващо, възползвайки се от парични суми до 4000лв. от Cash Credit. Сега е още по-лесно, бързо и удобно, благодарение на Viber чат-бота на най-надежния и коректен партньор, който е винаги до теб, когато имаш нужда! Да, всяка от нас заслужава да посрещне Нова година бляскаво и запомнящо се, но запомни едно - чудото е във всеки от нас, а не в това, с което сме облечени. Направи му път! Весели празници!