"Битките" под формата на кавги се случват във всяко семейство. Единствената разлика между щастливите и нещастни семейства е за какво точно се водят споровете. Психолозите определят 7 важни неща, за които се води постоянна борба, дори и при идеален брачен съюз. Това не трябва да ви плаши! Не забравяйте, че не се борим за нещо, за което изобщо не ни е грижа. Искате ли да знаете за какво си струва да се сражавате, дори и да имате щастлив брак? Това са 7-те най-обичайни кавги в семейството, където печели само любовта!

Бойно поле №1: Сексът

Като правило, повечето жени обичат да се гушкат - нещо което не може да се каже за мъжете. Жените използват секса, за да получат любов, а мъжете – любовта за секс. Как да се съчетаят тези две противоположности? Мъжките прегръдки карат жените да смятат, че са обгрижвани. Според Елизабет Ломбардо, автор на книги по психология, всяка жена трябва да каже на мъжа си: "Когато ме хванеш за ръка или ме прегърнеш, това ми напомня колко много ме обичаш!" Работи на сто процента!

Бойно поле №2: ТВ дистанционното

Има една модерна поговорка: "Който държи дистанционното за телевизора, той е стопанинът на дома". Шегата настрана, но всеки от нас понякога използва трикове, за да разсее партньора си и да отнеме под носа му дистанционното. Понякога изглежда, че то е най-важното нещо на света. Може би е необходимо да водите преговори за това и да гледате любимите си предавания на смени. По този начин, всички ще бъдат еднакво нещастни или щастливи и никой няма да пострада.

Бойно поле №3: Децата

Когато децата ни са малки, необходимостта да прекарваме времето си с тях е равносилно на наказание. Но когато пораснат, мама и татко са готови буквално да се борят за вниманието на децата си. Експертът Марина Сброчи казва, че в този случай, двойката трябва да си разделя отговорностите: "Седнете с половинката си и направите справедлив график, чрез който да решите как да приложите принципа: разделяй и владей".

Бойно поле №4: Дреболиите

Колко често сте били готови да убиете мъжа си, само защото на ваше оплакване или на въпрос, който ви вълнува, той е отговорил: "Това са глупости"? Някои думи, казани в неподходящия момент могат направо да взривят вашия брачен партньор. "Престрелката може да предизвика много неща: обидни думи, негодувание или скука - пише д-р Нандо Пелуси. - Неправилният начин на изразяване може да създаде значително объркване ". Например, фразата: "Ти пак ли си забрави чадъра?", може да бъде възприета като обвинение. А думите: "Аз съм много притеснена, забелязах, че си забравил чадъра" да предадат вашето вълнение и грижа за партньора. И това винаги е по-добре от обвинения или поучения, нали така!

Бойно поле №5: Финансите

Обикновено става така: вие се стремите да живеете в рамките на възможностите си, а партньорът ви - не. Но това не означава, че той е прахосник, просто има друго мнение относно финансите. Как да избегнете споровете в този случай? Докторът по философия Джилда Карл има чудесна идея. Двойката трябва да направи три банкови сметки: по една за всеки партньор и една обща. По този начин съпругът и съпругата са свободни да харчат своите пари, както намерят за добре и от друга страна да имат достъп до общата семейна сметка.


Бойно поле №6: Банята

Повечето от сутрешните сблъсъци и престрелки в семейството започват в банята. На мъжете им е трудно да разберат какво толкова може да прави една жена в банята цели 30 минути. Жените пък се дразнят от космите или пастата за зъби по мивката. Това наистина е сериозен проблем и има само един начин да се справите с това: опитайте да превръщате раздразнението си в шега. Смехът укрепва отношенията в семейството и поддържа романтиката.

Бойно поле №7: Гостите

Една стара поговорка гласи: "Гостите вкъщи са като сиренето. То е добро за обяд, поднесено с гореща шунка, но след известно време започва да вони и плесенясва." Посрещането на гости може да бъде много забавно, но също така и да причини доста неприятности: почистване на дома, пазаруване, готвене, подготовка на забавленията. И най-лошото е, че след време, някои от гостите могат буквално да бъдат регистрирани във вашия дом! Прекаленото гостоприемство може да изяде не само вашите финанси, но и отношенията с вашия партньор. Преди да поканите гости, трябва да си отговорите на няколко въпроса: Можете ли да им позволите да останат и през нощта? Колко дълго могат да останат в дома ви? Ще се съгласи ли вашият съпруг с присъствието на гости? Може би най-важният въпрос, който трябва да зададете на своите гости още в момента на пристигането им е: "Колко дълго смятате да останете?" Ясно определеното време може да спести много проблеми. И, разбира се, не забравяйте да споделяте с вашия партньор задълженията си по посрещането на гостите заедно!