Според някои проучвания днешната средностатистическа жена целува около 15 мъже, има 2 дълги връзки и страда от разбито сърце поне 2 пъти, преди да срещне човека, за когото ще се омъжи. Но по-важното в днешната ни статия е, че първата целувка ни разкрива много за един човек и може да ни покаже каква ще бъде връзката ни с него.

Така че днес сме ви подготвили списък с 8 неща, които можете да разберете за партньора ви след първата ви целувка, ако се сетите да им обърнете внимание.

1. Има ли химия помежду ви?

Химията между двама души не може да се опише с думи, тя е нещо, което се чувства. Когато устните ви се докосват, иска ли ти се този миг да трае вечно или бързаш да се отдръпнеш? Дори и партньорът ти да не е страхотен в целувките, ако изпитваш привличане и трепет, това е страхотен знак.

Ако обаче се чувстваш разочарована още при първите целувки и не усещаш никакви искри, това едва ли някога ще се промени.

2. Дали той ще е добър в леглото?

Начинът, по който се целува един човек, може да ни покаже и какъв ще бъде в леглото. Обърни внимание не само на устните му, но и какво прави с ръцете си, как се движи, кои части от тялото ти гали, дали е настъпателен. Ако се държите за ръце, ако накланя тялото си към твоето, ако краката ви се преплитат – всичко това създава допълнителна връзка помежду ви и ако той използва цялото си тяло при целувките, най-вероятно ще бъде и по-активен любовник.

3. Дали е уверен в себе си?

Начинът, по който той ще подходи към първата целувка, може да ти покаже колко е самоуверен. Дали нервно си играе с ключовете, преди да се реши да те целуне? Дали се решава изневиделица да те целуне? Дали прокарва пръсти през косата ти? Страхува ли се да срещне погледа ти преди това, а след това?

Увереният човек знае какво прави и не съжалява за постъпките си. Ако и двамата се чувствате развълнувани, но уверени при първата целувка това е много добър знак.

Друг признак за увереност е ако той не се страхува да ти направи комплимент след целувката или просто да покаже емоциите си. Ако той е открит в такъв момент, значи е честен и помежду ви няма да има тайни.

4. Дали се грижи за себе си?

Ясно е, че личната хигиена е важна, но първата целувка рядко се замисляме за хигиената на другия. Обаче целувката може да ни разкрие и дали човека срещу нас се грижи за себе си. Дали дъхът му мирише на ментова дъвка? Усеща ли се да носи парфюм? Ухае ли добре? Ако отговорът е „да“, той се интересува от мнението ти и се грижи за себе си.

Ако обаче лошата му хигиена ти направи впечатление, това едва ли ще е единичен случай.

5. Дали е добър слушател?

Когато се целуваме, не можем да изразим желанията си гласно, но можем да ги покажем с езика на тялото. Основният трик е да видиш дали партньорът ти следва твоя ритъм и ако му покажеш, че нещо не ти харесва – да спре.

При всяка целувка ние изпращаме десетки малки сигнали, които показват на другия колко бързо да е темпото, колко език да използва, дали да е по-настъпателен или да се отдръпне. Ако той чете тези сигнали, значи обръща внимание на желанията и нуждите ти.

6. Колко сериозна ще е връзката ви?

Очевидно е, че целувката показва интерес, но не е задължително намеренията му да са сериозни. Все пак има как да разбереш каква връзка иска по вида на целувката. Дали е бил особено нежен и внимателен? Дали целувката е била малко прибързана и припряна? Дали се е спрял само на целувка или не е пропуснал и да те опипа?

Не забравяй и за собствените си чувства. Искаш ли още от тези целувки? Дали те е накарал да се размечтаеш? Или пък не можеш да си представиш нищо сериозно с такъв човек?

7. Дали действа прибързано?

Първата целувка може да ни покаже и дали човекът срещу нас е нетърпелив. Ако той бърза да те целуне, ако си пъха езика в ухото ти, бърза да провре ръка под блузата ти и т.н., той със сигурност просто иска да спи с теб.

Ако всичките му действия са много прибързани и те карат да се чувстваш некомфортно, той едва ли те възприема сериозно, но и нещо повече – той определено не е търпелив човек и не може да се наслаждава на момента.

8. Дали те цени?

Поведението му след целувката също показва отношението му към теб. Просто проследи реакцията му.

Дали е усмихнат и щастлив, че си позволила да те целуне? Дали очите му искрят от желание, но се държи кавалерски? Утвърдителните отговори на тези въпроси показват, че той те цени и се радва да бъде с теб.