“В тялото ти съществува едва доловимо електричество, едва доловимо. Но колкото по-недоловимо е, толкова по-надълбоко се простира. Учените казват, че ако цялото електричество, което се намира в тялото ти, бъде събрано, то може да запали 5-волтова електрическа крушка. Не е много. Количествено не е много, количествено и атомът не е много, но качествено... Ако експлодира, освобождава невиждана енергия” - Ошо

Тантра е практиката на съзнателно създаване на близост. Това е древен набор от техники, които ни припомнят, че тялото ни и това, което правим с него, е свещено. Чрез сексуалността си ние се развиваме духовно и се доближаваме не само до партньорите си, но и до себе си, и Бога. Тантра ни помага да се изцелим и да заздравим връзките си, като увеличим съзнателността си и заживеем в настоящето, отваряйки се за любовта и споделянето, на което сме способни.

Тантра е духовна практика, датираща от пети век, а като медитационна практика се влияе от традициите на будизма, сикхите и хиндуизма. Дори и когато не се практикуват в духовен контекст, тантрическите ценности и инструменти предизвикват трансформация в начина, по който гледаме на секса, водят до повишено удоволствие и удовлетворение както у мъжете, така и у жените.

Представяме ви няколко тантра идеи, които могат напълно да променят сексуалната ни карма:

1. Присъствай в настоящето!

Да бъдеш тук и сега съвсем не е лесно, особено когато има толкова много неща, които се борят за вниманието ни и ни разсейват! Без значение дали става въпрос за алкохол, техника или пък нашите собствени разсейващи мисли, нека не си позволяваме да бъдем „някъде далеч от тук“, пък макар и буквално един в друг! 

Да бъдеш в настоящето изисква увереността, че човекът в леглото ти не се е оказал там по погрешка. А тъкмо обратното - желае да е с теб. И че всичко, което се случи там и тогава, на тъмно или не, ще бъде невероятно, секси и забавно без необходимостта от супер сили!


2. Бъди с мен!

Аз не съм бившото ти гажде, нито която и да е от другите жени, с които си бил. Не е необходимо да знаеш или да се преструваш, че разбираш какво искам. Достатъчно е да си любопитен и ще разбереш... На какво реагира тялото ми? Кои части от тялото ми са най-чувствителни? Това, че нещо е провървяло с някого, не значи, че е сигурна тактика за успех при всички. Сексуалната опитност се крие в това да имаш алтернативи и да се чувстваш добре, експериментирайки! Откриването на нечии предпочитания, различия, малките странности, които ги карат да потреперват, е магия: все едно да научиш чужд език без какъвто и да било наръчник!


3. Без сравнения и оценки

Енергията, която се създава между две човешки същества, между две тела, е уникална. Няма по-добри или лоши преживявания, има само различни преживявания. Това, което ни подтиква да ги сравняваме, е степента, до която съответстват на предпочитанията ни. Както в живота, така и в секса всичко е динамично - всичко в секса е подвластно на ситуацията и като такова изисква да бъдем максимално свободомислещи, приспособими и освободени от очаквания.


4. Без сценарии

Успокой се. Забави темпото. Дай пространство на енергията, на притегателната сила към другия. Отдай й се. Полети с нея.
Жалко е, че заради лесния достъп до евтина порнография и лоша секс литература, много хора гледат на секса като на шоу, в което играят, ръководени от предварително изготвен дневен ред. Няма дневен ред, нито пък сценарий. Колкото по-дълго, толкова по-добре (за много от нас).

Най-прекрасните моменти от живота ни са именно тези, които се развиват естествено, ненасилствено, превръщайки се в дълго и бурно пътешествие през взаимното удоволствие, вълнение и възбуда. Както когато си говорим и целуваме, целуваме и говорим... Защо се задоволяваме само с механиката на секса?


5. Няма грешки

Тантра твърди, че като личности и създания, способни на любов, сме непрекъснато потопени в енергията на живота, любовта и секса. Да следваш енергията означава да си чувствителен към настъпващите промени. Без да се оставяш на традиционните или популярни сценарии и виждания по отношение на интимността. Всичко е наред, щом партньорите подхождат с уважение и любов един към друг.

Ако ерекцията на мъжа спадне, той често започва припряно да му „противодейства“, но подобен акт често има много по-отрицателно въздействие върху атмосферата, отколкото за кратко омекналия пенис, особено когато действието е вдъхновено от идеята, че нещата трябва да се случват по определен начин. Вместо това например, двамата могат спокойно да се върнат към докосването един на друг и повторното свързване към енергията на сексуалното, достигайки все по-дълбоки нива на екстаз.

Източник: mnazer.com