Ако трябва да съм честна, радвам се, че се разделихме. Да те видя сега, когато чувствата ми се промениха, ме накара да осъзная, че помежду ни никога нямаше да се получи. Ти все още си живееш в твоя свят, в който външният вид определя това какъв си отвътре. Все още търсиш одобрение чрез временно внимание и преследваш повърхностни неща. Все още смяташ, че лъжата е хитър подход да получиш това, които искаш и да бетонираш това кой си. Все още мислиш, че ако се държиш супер самоуверено, ще разсееш хората и те няма да забележат колко несигурен си всъщност.

Ако трябва да съм честна, радвам се, че не съм тази, която твърдиш, че обичаш, защото ти не знаеш как да цениш това, което имаш. Не знаеш какво е истински да обичаш някого. Не знаеш как да даваш, защото те е грижа само за това да получаваш. Заради това любовта за теб е игрички на дребно и манипулации, а не честност и ранимост. Затова любовта за теб се изразява в това колко сърца ще разбиеш, вместо в това да защитиш едно-единствено специално сърце. За теб любовта никога няма да бъде да се свържеш и опознаеш, а винаги ще бъде това, което изглежда добре и те кара да се чувстваш по-силен.

Ако трябва да съм честна, се радвам, че се чувствах цяла преди да те срещна, защото ти изпитваш удоволствие в това да принизяваш половинката си. Искаш да я сринеш, вместо да й помогнеш да се изгради. Опитваш се да я превърнеш в това, което искаш да бъде, вместо да й дадеш свободата да бъде себе си. Не слушаш какво ти говори в момент на искреност или чувствителност. Не й помагаш да се изправи, когато е паднала, а я подритваш отново към дъното. Радвам се, че се чувствах цяла, когато те срещнах, защото така разбрах колко много път имаш да извървиш, докато постигнеш това със себе си. Позволи ми да видя, че сърцето ти е лишено от любов и вместо да се опитваш да го напълниш с такава, ти се опитваш да изпразниш сърцата на всички други, които се изпречат на пътя ти.

Ако трябва да съм честна се радвам, че не се получи. Радвам се, че сега имам възможността да срещна човек, който е на същата вълна като мен. Човек, който е надраснал детинските любовни игрички и е развил характера си. Някой, който знае, че любовта е свещена. Някой, който знае, че любовта единствено може да те направи по-добър и състрадателен човек. Някой, който търси нещо солидно, стабилно и истинско.

Ако трябва да съм честна, радвам се, че не се влюбих в теб. Щастлива съм, че запазих сърцето си за човек, който е способен да ме обича изцяло и да позволи и аз да го обичам по същия начин.