Преди 28 години Кармен Хименес ослепява заради сериозно увреждане на очите. Поне това е казала тя на всички, включително и на семейството си. Причината била, че се била уморила да поздравява хора, с които изобщо не е искала да разговаря.

Днес Кармен е на 57 години и разкрила, че вижда перфектно, което шокирало семейството ѝ и всички нейни познати. Близките ѝ признават, че винаги са подозирали, че историята на Кармен не звучи особено достоверна.

Съпругът ѝ казал на журналисти, че тя си слага грим перфектно. Освен това понякога забелязвал, че тя гледа телевизия. Но Кармен така и не признала, че лъже за слепотата си.

Но защо е било необходимо Кармен да симулира, че е сляпа в продължение на 28 години? Тя признава, че го е направила, за да избегне задължението да поздравява хора, които не харесва.

Бях се уморила да срещам хора на улицата и да се спирам, за да разговарям с тях. А като преструвах, че бях сляпа, можех да избегне това социално задължение,“, признава Кармен.

Днес всички знаят, че Кармен се е преструвала. Налага ѝ се да говори с всички хора, с които преди не е искала, а освен това е възможно да понесе правни наказания, тъй като като незрящ човек тя е получавала помощи от държавата.
Начинът на Кармен определено не е правилен, как смятате вие?