Липса на сън, забързано ежедневие, градско замърсяване и излагане на прекалено много слънце... Ако кожата ми можеше да говори, може и щеше да опише състоянието си така: без блясък, повехнала и с уморен вид. 

Предполагам, че точно това е начинът, по който се чувства кожата на всяка една съвременна жена. Животът ни е изпълнен с прекалено много ангажименти, с прекалено малко време и без достатъчно сили, за да дадем на кожата това, от което се нуждаем.

Да, безспорен е фактът, че добрата грижа за кожата, особено в преходния есенен сезон, е задача, с която трудно се справям. Разбира се, знам, че в този период тя се нуждае от нещо допълнително, за да се справи с промяната в температурите и да навакса хидратацията, която е загубила през топлите летни дни. Но си признавам, че времето никога не ми стига, за да дам на лицето си всичко необходимо.

Резултатът е сива кожа без блясък, върху която започват да личат повече мимически бръчки. Макар да ми беше трудно да го повярвам, дори и в средата на 20-те години имаме нужда от правилна грижа за превенция появата на бръчки. 

Правилното решение за всяка кожа

След обстойно проучване стигнах до извода, че важен съюзник на кожата е витамин C. Той спомага за възвръщане на блясъка, изглеждането на бръчките и освежаването. Но макар витамин C да е задължителна част от ежедневното ни меню, той също така може да се нанася и върху кожата. 

Първата ми задача беше да си приготвя домашна маска за лице. Просто смесих сока на един лимон с една супена лъжица кисело мляко. Нанесох маската за около 20 минути и след това измих лицето си с хладка вода. 

След това кожата ми се чувстваше и изглеждаше наистина прекрасно, но отново се появи проблемът, че не разполагах с достатъчно време, за да я глезя по този начин на всеки 3 дни. 

Тогава открих спасение в тубичка - хиалуронов филър с 10% чист витамин C, който придава по-сияен и освежен вид след 7 дни. Става дума за крем-бустер с активен витамин C на Eucerin, който направи кожата ми по-гладка, сияйна и с изкусителен блясък. 

На първо място подчертавам, че когато насищам кожата си с витамин C, задължително използвам и слънцезащитен крем. Всъщност именно този витамин прави кожата изключително чувствителна към светлината и се нуждае от допълнителна защита.

Хиалуроновият бустър идва в доста странна опаковка, която активирах сама. Оказа се, че опаковката е направена по този начин, за да се активира прахообразният витамин C в продукта и той да бъде максимално ефективен.

И под "странна" опаковка имам предвид такава, която е разделена на 2. В долния край на диспенсера има алуминиево фолио, което трябва да се отстрани. След това мекият бутон в долната част се натиска, за да се смеси витаминът с крема. Важното е през цялото време капачката да не се отвърта. След смесването е необходимо само да се разклати и бустърът е готов за употреба. 

През следващите 7 дни мазах кожата си с продукта сутрин и вечер. Вечер слагах малко повече от продукта, за да се абсорбира максимално добре от кожата, докато спя. 

Какъв беше резултатът?

Признавам, че първоначално срокът от 7 дни ми се видя доста кратък, за да преобрази кожата ми. Но може би около 4-ия ден започнах да забелязвам видима разлика. Сутрин не се нуждаех от фон дьо тен или коректор, за да изглежда лицето ми с избистрен тен. Вместо това просто нанасях хиалуроновия бустър, а след него и дневния ми крем със SPF фактор. 

Неравностите по кожата ми се изгладиха и лицето ми придоби естествен блясък, който преди постигах единствено с грим. 

Повехналата и сива кожа беше заменена от здрава и сияйна, която не се повлия от ниските температури навън. 

Оказа се, че витамин C наистина събуди кожата ми и ѝ помогна да премине през смяната на сезоните. 

Мимическите бръчки, които все по-често виждах, също бяха загладени. Да, оказа се, че дори и на тази възраст лицето ми има нужда от нещо допълнително, за да изглежда младежки свежо и гладко.

Eucerin витамин C бустър наистина ми помогна и ми даде увереността, от която се нуждаех, за да се впусна в студеното ежедневие на есенно-зимния сезон. Само 7 дни бяха необходими, за да може кожата ми да се сдобие с естествен блясък, да изглежда подхранена и еластична.