Типът фигура се определя от това в коя област се натрупват мазнините. Най-често срещаните типове женски фигури са: ябълка, круша, пясъчен часовник и банан.

Ябълка


Жените с този тип фигура имат широка талия, големи гърди и тесни бедра. В същото време краката при тези дами обикновено са слаби и дълги.

Круша

Жените с крушовидна форма на тялото имат тесни рамене, широки бедра и добре подчертана талия.

Банан
При тези жени формата на тялото няма подчертани извивки, а раменете и ханша са с еднакви размери. Фигурата е тип "момчешка", в повечето случаи с дълги и слаби крака.

Пясъчен часовник
Този тип фигура изглежда пропорционално. Гърдите и бедрата обикновено са с равни пропорции. Талията е тънка и подчертана.

Учените установиха, че типът фигура определя и продължителността на живота. Научните изследвания показаха, че жените с крушовидна форма на тялото живеят с 10 години по-дълго, отколкото дамите с фигура тип "ябълка".

Оказва се, че мазнините в областта на корема скъсяват живота и водят до заболявания на сърдечно-съдовата система, диабет, задух и много други сериозни заболявания.

Изследване, проведено в САЩ и Великобритания, потвърди, че ако една 30-годишна жена има форма на тялото тип "ябълка" скъсява продължителността на живота си средно с 15% в сравнение с дамите с повече мазнини в коремната област.

Ръководителят на изследването твърди, че продължителността на живота не се влияе само от мазнините в областта на корема, но и от тяхната мудност. Обиколката на талията не трябва да надвишава половината от височината. Така например, жените, които са високи 164 сантиметра, не трябва да имат талия над 80 сантиметра.

Повечето мазнини в областта на корема и талията намаляват живота не само на жените, но и на мъжете. Затова е добре да контролирате телесното си тегло, като мерите периодично обиколката на талията. 

Ако статията ви беше полезна, я споделете с приятелите си!