Популярният карикатурист Дейвид Скуайрс отдаде по великолепен начин своята почит към починалия на 50-годишна възраст Трифон Иванов. Скуайрс има рубрика със спортни карикатури във вестник "Гардиън", а творбата му през тази седмица е посветена на легендарния български футболист, предаде Гонг.

Ето какво пише в серията карикатури под формата на комикс Скуайрс, а самата карикатура можете да видите под текста:

"Трифон Иванов, един от великите култови герои на 90-те, за съжаление почина на само 50 години. Моментално разпознаваем със своята не особено модерна брада, не иронична прическа и очи като на Мартин Фелдман, 'Вълка' беше с внушително присъствие както на терена, така и в албумите за лепенки.

 

Уникалният му вид значеше, че ако не бе станал футболист, Иванов лесно можеше да направи кариера като поклонник на някоя източноевропейска метал банда.

 

Казано просто, Иванов правеше футбола забавен за гледане. Той винаги беше способен на поне едно безкомпромисно единоборство.

И никога не се притесняваше да пробва изстрел от 40 ярда (36,5 метра б.р.), често когато имаше по-добри опции. Някой който няма проблем да ядосва Христо Стоичков толкова често, заслужава уважение.

Иванов беше ключов член на отбора на България, който достигна до полуфиналите на Световното първенство през 1994; Поход, който включваше запомняща се победа над шампиона Германия.

 

Още тогава той изглеждаше като играч от друга ера, ако не и от различен период на човешното развитие. Ако социалните медии съществуваха, трудно можем да си представим, че това щеше да е неговото нещо.

 

Той може би никога не е участвал в заучено изпълнение на дузпа...

Но за поколения от фенове той беше много обичан.

 

Благодаря ти и сбогом, Вълк.