"Една мечта става реалност в момента, в който запретнеш ръкави и здраво започнеш да работиш за сбъдването й!"

Сгушен в сърцето на Тракия, покрай река Тикла и китното с. Житница, комплекс "Тракиец'' се зараджда като една детска мечта. Мечта, която през първото си десетилетие надскача и най-смелите амбиции на своите създатели.

Първите 10 години

Пътят на един копнеж на две 15-годишни сестри започва с плахата първа стъпка да се научат да яздят и да се грижат за собствената кобила Гулдена, за да може днес всички ние да се наслаждаваме на приказката, която са създали изначално в съзнанието, а после и физически с ръцете и най-вече сърцето си. Смелост, вяра в себе си, амбиция и много кураж, който дава своите плодове през далечната 2012-та година...

За своите първи десет години "Тракиец" расте и се развива точно като една рожба, която днес може да се похвали с достатъчно натрупат опит, трудности, но и много гордост от постигнатото. А най-хубавото е, че освен за перфектна семейна ваканция с децата, които ще могат да вземат първия си урок по езда на манежа, хотелският комплекс е и идеално романтично бягство за несемейни двойки, които спокойно ще могат да се отпуснат и насладят един на друг в релакс и СПА зоната.

Второто десетилетие на "Тракиец" - една мечта, която продължава да расте!

Създателите на "Тракиец" споделят, че винаги се опитват да надградят постигнатото и второто десетилетие на бутиковия комплекс показва именно този им стремеж. Защото, за да се чувства всеки гост като у дома си, винаги трябва да отговаряш на тенденциите и да бъдеш най-добрият в това, което правиш.

Перфектната хотелска стая е тук!

Ще попитате какво я отличава от всяка друга? Ами много просто - няколко златни правила, които никога не се прескачат. В днешно време хората рядко имат възможността наистина да се откъснат от ежедневието и да си починат. Но в бутиков комплекс "Тракиец" всичко е изпипано до последния детайл, за да остане като скъп спомен във времето. Стаите са обновени, а малките, на пръв поглед незначителни, но много важни елементи, добавят още повече топлина и уют. Тук всичко е синоним на идеал!

Релакс за всеки

Ако сте от привържениците на истински пълноценната почивка и за вас е важно по време на това бягство да се поглезите както подобава, "Тракиец" няма да ви разочарова! Всеки гост има на разположение релакс център с джакузи с изглед към манежа, сауна и парна баня, масажи, загряващи лежанки, открит, закрит и детски басейн. Фитнесът е чудесно решение за всеки, който поддържа форма, а за най-мъничките има детски кът и няколко площадки, на които да тичат на воля и смехът им да се носи навред. 

От бутиков комплекс "Тракиец" знаят много добре колко важно е здравето на тяхните малки и големи гости и именно то е причината за новоизградената пречиствателна система във вътрешния басейн. Модерната технология напълно елиминира механичното добавяне на хлор и други химични дразнители за очите и кожата. Така водата е максимално чиста и обезпаразитена, а всеки гост напълно спокойно може да отпусне съзнанието и тялото си и да се наслади на откраднатите мигове. Освен това релакс зоната има и две нови придобивки, инфраред и финландска сауна, допълващи многообразието за наистина качествена почивка.  

Зелените площи в комплекса са подходящи не само за разходка, но и за пикник или просто, за да се полюбувате на невероятната гледка, която се разкрива от беседките. 

Наслада за сетивата в невероятния ресторант 

Факт е, че комбинацията от прекрасно място с вкусна и домашно приготвена храна винаги печели. И ресторант "Тракиец" не прави изключение! По нищо не отстъпващ и на най-класните ресторанти, той изкушава с новото си и интересно меню, ястията приготвени по домашни тракийски рецепти, месни и зеленчукови разнообразни специалитети и, разбира се, изкушаващи небцето десерти! А разковничето на пленителния вкус са пресните продукти, овкусени с типичните за района житненски подправки.

Сърцето на "Тракиец" - любимите коне 

Всеки, който гостува на комплекса, оставя част от сърцето си тук - при конете! И няма нищо случайно - конната база на "Тракиец" се простира на 25 дка площ, 130 декара пасища, падоци и ливади. Конната база разполага с три плаца за езда - два открити манежа, един от които тренировъчен и закрит манеж за целогодишна езда. Просторната конюшня има 36 бокса, като всеки от тях е с гумена настилка, с автоматична поилка и камера, по желание на наемателя. Базата разполага и с въртележка за 8 коня с различни програми за движение, които помагат на животните да бъдат винаги в кондиция. 

Всеки сам може да избере най-подходящия за него начин да се докосне до тези красиви и грациозни животни: разходка на кон или пони, езда за начинаещи и напреднали с квалифицирани треньори. И най-хубавото - базата вече предлага целогодишно обучение по езда за деца, туристи и любители, както и детски лагер, подходящ за най-запалените приятели на тези мили животни.

Инфлуенсърите за "Тракиец"

При поредното чудене накъде да се отправят две от най-популярните родни травъл инфлуенсъри у нас, комплекс “Тракиец” отвори сърцата си с широка усмивка и гостоприемство. Престоят на Маги и Силвия бе наистина релаксиращ, зареди ги с енергия и остави в съзнанието им спомен, към който да се връщат често с усмивка на лице. Eто и какво споделиха специално за нас и своето преживяване в приказката на име "Тракиец"...

"Свят на кончета, релакс и спокойствие за цялото семейство!"

"Есенната ни семейна почивка бе в хотелски комплекс "Тракиец". Спрях се на него от една страна, защото се намира само на чюс и половина от София, а от друга, защото предлага много активности за цялото семейство. Несъмнено една от най-големите атракции за най-малкият член на семейството ни, нашия син, разбира се бяха кончетата. Гледаше ги с обожание, въпреки че в началото го беше страх да ги доближи, но към края на престоя ни вече свикна с тях и дори се престраши да ги нахрани с "конски бонбончета". Освен че всички се радвахме, галехме и хранихме тези прекрасни животни, аз се възползвах от конната езда, която предлага мястото. Втората любима локация, на която прекарахме най-много време, беше СПА центърът и по-конкретно вътрешният топъл басейн. Малкият не излизаше с часове от него, защото имаше специална детска зона с дълбочина 50 см, а температура на водата беше идеална - 32-36 градуса. Друга причина, поради която се спрях на комплекса е, че разполага с голямо открито пространство за разходка и няколко детски площадки за игра, които са подходящи както за по-малки деца, така и за по-големи. Така, нямах и грам притеснение дали няма да му омръзне - ако на едната площадка му станеше скучно, се местихме на следващата или просто караше колело из градините. За жалост, времето ни притискаше и не успяхме да се порадваме на другите активности, които собствениците ни предлагаха - каране на колела, пикник, стрелба с лък, яздене на пони. Със сигурност обаче си ги запазваме за следващото посещение на пролет!"

"Красивият свят на конете и една запомняща се романтична почивка!"

"Със сигурност едно от любимите ни места за романтична почивка - далеч от шума на града и в близост до едни от най-величествените за мен животни - конете! Това, което най-много ме впечатли и истински докосна, бе любовта към тези чудесни животни, която е вплетена навсякъде - във всеки детайл в стаята, в декора на ресторанта, а СПА центърът и джакузито са със страхотна гледка към тичащите коне. Истински релакс! Ресторантът ни предложи страхотна и разнообразна кухня, а интериорът бе просто перфектен за романтична вечеря за двама - топли цветове и много уют! Ако сте просто любители като мен, можете да се разходите с кон за няколко минути (с водач) или да нахраните кончетата, разхождайки се край конюшната. Ако искате пък сериозно да се занимавате с езда, конната база предлага индивидуални уроци с квалифицирани треньори. Тъй като ние бяхме на "романтично бягство" СПА центърът бе нещото, което допълни перфектно нашата почивка - топъл басейн, 2 сауни и парна баня! Природа, релакс, уют и наистина страхотни спомени!"

"И двете силно препоръчваме хотелски комплекс "Тракиец" на всеки, който иска да се отдели от градската среда и да усети красотите на невероятната ни природа, да си почине в уютна обстановка, да подиша чист въздух, да прекара време с любимите си хора и да опознае малко повече света на дружелюбните и изключително умни приятели на хората - конете. Ние имахме щастието да го посетим през златната есен и беше наистина незабравимо цветно преживяване. Какво ли ще бъде, когато се върнем на пролет? Хайде елате с нас!" 

Мечтаем смело за следващите 10!

С много мисъл, вложена любов и ресурси започват вторите 10 години на бутиков комплекс за езда и релакс "Тракиец". Гостоприемният хотел  не е просто поредният, в който да отседнеш – с усмивка той ти подава ръка, предлагайки различнни активности, които да създадат спомен за цял живот. От типичната разходка с кон или ездата на сладко пони в манеж, през разходката с колела за малки и големи из китните градини на комплекса – тук всичко е възможно! A най-хубавото е, че дори и да не си гост на хотела, а просто в случай, че се намираш в близост до Пловдив и околността, спокойно може да си подариш всичко това.

От стартирането си преди точно 10 години, та до днес, четиризвездния хотел и конна база към него, се превръщат бързо в синоним на българското гостоприемство и традиции. Oбичан както от местните, така и от всеки, докоснал се до неговата магия, той напълно променя идеята за почивка извън градския хаос. "Тракиец" - едно добро начало, което тепърва ще продължи да се развива и надгражда за мен, за теб, за вас!

А създателите му са вперили очи в бъдещето, надявайки се на по-добро бъдеще с вяра и още много мечти, които да сбъднат. Заповядайте на видео разходка из комплекс "Тракиец" и вижте какво споделят за него самите те: