Всяко несигурно момиче си втълпява най-голямата лъжа във Вселената – аз не заслужавам любов.

Всяко несигурно момиче си мечтае да получава мили съобщения за добро утро или да има някого, когото да я изпрати до дома ѝ и нежно да я целуне за довиждане. Но когато едно несигурно момиче получи всичко това, тя почва да се чувства неудобно... защото се чувства недостойна.

Първата ѝ реакция е да се запита какви са истинските намерения на човека, да се чуди какво ли си мисли. Първата ѝ реакция е да бъде скептична към тези признаци на любов и грижа. Трудно ѝ е да приеме, че някой би се заинтригувал от нея, затова се опитва да провали връзката си. Несъзнателно, но много успешно. Самоубеждава се, че е само въпрос на време, преди да ѝ разбият сърцето за пореден път.

Трудно ѝ е да е щастлива, да се радва на мига, защото дори този човек да е искрен, дори да има истински чувства към нея, тя си знае, че няма да бъдат заедно за дълго. Все нещо ще се обърка. Той ще научи нещо за нея, което ще го отблъсне, например ако я види без грим, ако разбере колко време ѝ отнеме да се приготви сутрин, ако разбере, че не е имала сериозна връзка от няколко години... или изобщо някога. Все нещо ще го отблъсне, казва си несигурното момиче.

Тя държи всички на разстояние. Страхува се да ги допусне твърде близо до себе си, защото не може да обикне себе си и си мисли, че и останалите не биха могли да я обичат. Мисли си, че е по-добре да игнорира съобщенията или да се забави малко с отговора, за да не очакват твърде много от нея, защото истинското ѝ Аз едва ли е достойно за любов или да бъде опознато.

Тя отблъсква хората дори когато иска да са близо до нея, защото се страхува от разочарованието. Не иска да се привърже към някого, който ще я изостави... а в ума ѝ всеки си тръгва след време. Всеки си тръгва, всеки я изоставя.

Тя не осъзнава колко много може да предложи, колко много може да даде. Тя не осъзнава, че несигурните момичета също заслужават да бъдат обичани.

Да, тя заслужава любов. Заслужава любов дори когато си мисли, че е малко досадна. Заслужава любов и в дните, когато се нуждае от утеха, от успокоение и доказателства, че я обичат, че той няма да си тръгне, че не ѝ изневерява и наистина иска да бъде с нея. Дни, в които ще се нуждае от малко повече любов, за да изплува от дълбините на несигурността.

Тя заслужава любов дори когато ѝ е трудно да осъзнае защо.

И въпреки че ѝ е трудно да приема комплименти. Въпреки че ѝ е трудно да разбере защо някой би избрал нея пред всички останали. Въпреки че ѝ е трудно да види истинската си стойност. Въпреки това тя заслужава любов.

И въпреки че има някои свои черти и особености, които би променила, тя заслужава да бъде обичана. Един деня тя ще срещне човек, с когото се чувства достатъчно сигурна, за да бъде себе си и да му покаже всяка своя страна, дори и най-странните, дори и най-срамните. Един ден тя няма да се притеснява, че ще го отблъсне с истината, защото ще бъде уверена, че той ще остане до нея.

Тя заслужава да бъде обичана, защото тя може и да не вижда красотата и стойността в себе си, но другите я виждат много добре.