Освен радостите като чаша горещ шоколад и коледен базар, зимата носи със себе си студ, вятър и влага, които могат да раздразнят чувствителната и суха кожа. Заедно с Лили Дрогерие ще разгледаме как да я поддържаме хидратирана, сияйна и красива дори в най-студените дни.

Съвети за хидратация през зимата

Ние се допитахме до Лили Дрогерие, които са специалисти в грижата за лицето и тялото, за да ви дадем най-полезните съвети. Те ни посъветваха следното:

1. Внимавайте със сухия въздух. Едно от най-важните неща, което трябва да имаме предвид, е влажността в помещенията, където прекарваме най-много време. През зимата отоплението вкъщи изсушава въздуха и от Лили Дрогерие препоръчват да използваме овлажнители, за да помогнем на кожата да запази естествената си влажност.

2. Изборът на правилната козметика е важен – през зимния сезон епидермисът има различни нужди от тези през лятото. Ето защо е важно да променяме рутината си съобразно сезона, напомниха от Лили Дрогерие. Кремовете и лосионите с по-богата текстура предлагат добра защита и хидратация.

3. Защита от студа и вятъра. Винаги носете ръкавици и шал, когато излизате навън. Те ще предпазят ръцете и лицето ви от студа.

4. Здравословни навици – балансираната диета и приемът на достатъчно вода също играят ключова роля за здравето на епидермиса. През зимните месеци често пием повече горещи напитки като чайове, капучино и други, но от Лили Дрогерие предупредиха, че те не заместват водата.

Продукти за зимна грижа – кои са те?

Продуктите, които помагат за поддържане на кожата през зимата, са разнообразни и имат за цел да предоставят на епидермиса допълнителна хидратация и защита, казват от Лили Дрогерие. Интензивните кремове и лосиони имат богата текстура, която “запечатва” влагата и предпазва от ниските температури. Хидратиращите лист маски за лице предоставят дълбоко овлажняване, а специалните кремове за ръце и стъпала имат мощни активни съставки, които подсилват защитната им бариера.

От Лили Дрогерие се съгласиха, че грижата за добрия и здравословен външен вид през студените месеци изисква малко повече внимание и усилия, но са сигурни, че тялото ще ни благодари. С правилната козметика, здравословни навици и защита от студ и вятър, можем да се наслаждаваме на мека и свежа кожа дори и при най-неблагоприятните климатични условия. Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да изглеждате и да се чувствате страхотно през зимата!