Обединените Арабски Емирства имат свои правила за красота, които бихме искали да включим и в нашата грим рутина.

Представата на повечето европейци, без значение дали са мъже или жени, ориенталската жена е олицетворение на красота и блясък. И тук имаме предвид не само за фигурата или ярките цветни дрехи, но и, разбира се, умелия, професионален грим, който може да помогне на всяка жена, родена в Ориента, да се открои.

Отдавна се смята, че на Изток жените и дори мъжете (спомнете си за Клеопатра и фараоните в Древен Египет) прибягват до козметика. В древни времена използването на очна линия с антимон е помагало на хората да защитят очите си от вятър, пясъчни бури, насекоми и всичко друго, което е можело да навреди на хората в този горещ климат. Можем да кажем, че активното използване на очна линия и спирала в този регион е успяло да спаси зрението на хората, които са го използвали като превенция.

С течение на времето, въпреки факта, че животът в арабския свят претърпява значителни промени, традициите, свързани с носенето на ярък грим остават. Женската част от населението на Изток от край време е обръщала много повече внимание на външния вид, отколкото е било обичайно за западната култура.

Както в древни времена, жените от Обединените Арабски Емирства продължават да използват антимон за очната си линия и подчертаване на веждите. Твърди се, че този продукт е в козметичната чанта на всеки жител на ОАЕ, включително на тези, които не са от арабски произход. Антимонът не предизвиква алергии, има добри антисептични свойства и помага за поддържане на здравето на очите.

Друга причина дамите от Изтока все още да залагат на грим с антимон е, че той не се разтича дори и в най-горещото време. Очите, подчертани с антимон, създават същия ефект за ориенталски грим и превръщат жената в истинска красавица. Освен това този тип източна очна линия може да бъде различна според повода: празничен, ежедневен, или за вечерно излизане с приятели. Арабските жени обръщат голямо внимание на този козметичен продукт в своята грим рутина.

И да не забравяме най-важното, в ОАЕ има строги правила за обличане, които касаят нежния пол. Върху общоприетото облекло жените са длъжни да носят абая - строга черна рокля, която отговаря на нормите на шариата. В допълнение към нея, главата трябва да бъде покрита с хиджаб - специален шал и воал или маска, която покрива лицето и оставя открити само красивите очи на жената, умело подчертани с антимон.