"Щастието идва, когато мислите, действията и думите ти са в пълна хармония."

Ганди

Всеки има индивидуално виждане за това какво е щастието. А Ганди е абсолютно прав! Какво виждате когато се погледнете в огледалото. Виждате ли човека когото искате?

И честно ли е да вярвате и да мечтаете за нещо и да не го изживеете?

Задайте си въпроса – саботирате ли се сами? Какво ви пречи да се превърнете в човека, който наистина искате?

Знаете ли, че малките неща са всъщност големите?

Знаете, че трябва да правите нещо, каквото и да е – да работите по проектите си, да бъдете там, когато вашите близки имат нужда от вас, да похапвате здравословно...но все нещо сякаш не стига.

Нашите избори са най-показателни за това какво ще се случва в живота ни. Замисляли ли сте се, че освен когато спим, ние постоянно решаваме да предприемем или да не предприемем нещо.

]Замислете се как е минал денят ви. Действахте ли като човека, който искате да бъдете? Направихте ли поне една крачка към мечтата си или действахте посредствено, сиво? Знаете ли, че, за да започнете да имате живота, който искате, трябва да се фокусирате само върху крайната цел и върху малките крачки, които правите всекидневно.

Ето какво включва моят ден:

1. 8 часа сън

2. Хубаво и здравословно хапване, от което поне едно да бъде изядено с хора, които обичам.

3. 30-60 минути упражнения

4. 15-30 минути медитация

5. 1-2 часа четене, което напълно изключва телефони или някакви устройства

Разбира се, не всички дни могат да бъдат еднакви, защото ежедневието е нещо непредвидимо, но все пак се старая да правя поне половината от тези неща. Има едно много важно условие, което се старая да спазвам – ако тялото или умът ми се противят на това което искам от тях, не го правя. Идеята е да вложите, колкото можете повече любов и желание, защото иначе би било неефективно.

Едно е сигурно – всички контролираме себе си, така че просто си изберете и решете!

Как изглежда идеалният ден за вас? Пробвайте нещата, които биха ви накарали да се чувствате добре. Направете си списък с тях и се опитайте да действате целенасочено за изпълняването им. Изберете да заместите лошите навици с хубави, защото всичко зависи от вашето решение да го направите.

Ако усетите, че губите мотивация, значи нещо в желанията ви не е наред. Когато усетите какво искате, ще се появи една енергия и вдъхновение, което не означава, че няма да е трудно. Напротив! Но желанието да минете през това и да постигнете целта си, ще е по-силно. Бъдете сигурни, че ще има моменти, в които няма да имате никаква сила за действие, но ако надвиете себе си – след това ще се почувствате добре, щастливи и доволни от себе си.

Колкото и странно да ви звучи – хвалете се сами. Всяка вечер си давайте сметка какво сте постигнали и коя е била смислената крачка през този ден. Кажете си браво!

Победителите действат като победители преди да са станали такива! Ако не действате като победител днес, няма да бъдете утре!