Отпуската наближава и вече не можем да мислим за нищо друго освен за релакса под слънчевите лъчи. Релакс, за който мечтаем от цяла година.

Но наред с всички приготовления за почивката, задължително да помислим за най-лесните начини, които ще ни помогнат да защитим кожата си от силните лъчи на слънцето. Разбира се, тези правила важат не само за дните, които ще прекараме на морския бряг или в планината, но и за ежедневието ни в града.

И за да ви помогнем да с най-правилния избор, сме подготвили 6 полезни трика, които са задължителни за следване не само през лятото, но и през цялата година.

Използвайте широкоспектърна слънцезащита

UVA и UVB са двата вида слънчеви лъчи, от които трябва да предпазваме кожата си.

Когато избираме слънчева защита, специалистите съветват тя да бъде минимум със SPF 30 или по-висок. Особено ако търсим подходящ продукт за децата, чиято чувствителна кожа има нужда от висока слънцезащита.

Дневен крем със SPF

Когато сме в града и тичаме по задачи, рядко се замисляме, че кожата ни има нужда от защита от силните слънчеви лъчи. Истината е, че по-голямата част от лятото прекарваме именно в градска обстановка, но това в никакъв случай не означава, че трябва да пренебрегнем слънцезащитата. И за да бъде максимално улеснени, можем да разчитаме на тониран слънцезащитен крем със SPF, който дава на кожата ни всичко необходимо.

Кога е правилното време за нанасяне на слънцезащита

Много хора смятат, че слънцезащитните лосиони започват да действат веднага. Всъщност е най-добре да ги нанесем, докато сме още у дома, за да дадем на лосиона необходимите 15-20 минути, за да разгърне пълното си действие.

Колко често трябва да се подновява слънцезащитата

Колко пъти на ден подновявате слънцезащитния лосион, когато сте на плажа? Мнозина са на мнение, че ако не се мокрим, то веднъж на ден е напълно достатъчно. Истината е, че слънцезащитата се нуждае от реапликиране на всеки 2 часа, за да бъде действието ѝ оптимално.

Подготовка за слънчево изгаряне

Независимо колко сме стриктни и внимателни, се случва да изгорим. Правилните стъпки при слънчево изгаряне на кожата са: вземете си душ с хладка вода, след това сложете студени компреси на засегнатите мести и накрая намажете с успокояващ лосион, който съдържа алое вера.

Правилен избор за сигурна слънчева защита

Несъмнено изборът на продукти за слънцезащита е огромен. И все пак най-правилният ход, когато искаме да осигурим защита за цялото семейство, е да се доверим на марка с дългогодишна традиция. 

Съветът на специалистите е да избираме слънцезащитни продукти за чувствителна кожа, когато не сме съвсем сигурни на какво точно да се спрем. Ето защо серията на Eucerin за чувствителна кожа Sensitive Skin е подходяща грижа не само за нас, но и за цялото семейство. Серията е подходяща за кожа, страдаща от атопичен дерматит, чувствителна кожа, например такава, която скоро е била подложена на дерматологично лечение; подходяща е също така за деца. 

Слънцезащитният крем Sensitive Protect SPF 50 е чудесно решение за лице, независимо дали сме на плажа, или пък ни очаква натоварен ден в града. Високият фактор гарантира, че нежната кожа на лицето ни ще бъде защитена от силните слънчеви лъчи. 

Тялото ни също се нуждае от висока защита от слънцето. Когато търсим подходящо решение, което е подходящо не само за нас, но дори и за малките ни съкровища, Eucerin предлагат решението - детски слънцезащитен спрей-помпа Sensitive Protect SPF 50+. Той защитава и успокоява чувствителната детска кожа и намалява риска от дълготрайно увреждане на кожата.

Лятото винаги носи прекрасни емоции, а когато осигурим на кожата си защитата, от която се нуждае, можем да бъдем спокойни и да се впуснем в приключения.