След като прочетете следващите редове, ежедневното пръскане с парфюм ще ви се стори доста скучно... Ето какво имаме предвид:

 

Навярно и вие като всички останали парфюмирате най-вече врата и китките си, нали така? Но знаете ли, че грешите? Експертите твърдят, че парфюмът трябва да се слага в... пъпа, предава „Индипендънт”.

Стивън Класи, който е старши парфюмерист в голяма компания, преповъчва да нанасяме няколко капки от парфюма си върху пъпа. 

Този трик наистина работи, защото именно това е центърът на тялото, който излъчва най-голяма топлина, чрез пулсацията си, и оттам естествено разпределяне на нанесения аромат. "Всяка област на тялото ви, която излъчва толкова голямо количество топлина, пулсирайки, ще подобри аромата на парфюма ви. Вашият пъп прави точно това!" 

Класи препоръчва впръскването и върху косата, тъй като космите имат свойството да задържат следите от аромата, които се отделят, докато се движите. Бъдете внимателни обаче, тъй като с този навик бихте рискували да изсушите косата си.

Разбира се, може да парфюмирате и мястото зад ушите си и топли области като коленете и вътрешната част на лактите си, където миризмата ще се задържи доста по-дълго от обикновено! 

Друг хитър трик, който може да ви осигури по-дълготраен ефект е, ако сте облечени с къса рокля или пола и напръскате вътрешната страна на прасците си. Идеята е, че "триенето" между краката, което се получава, докато вървите, създава топлина и оттам нов тласък на аромата, който ще се задържи през целия ден. Друго необичайно място са и... глезените, особено ако сте с отворени обувки, които биха излъчвали аромат с всяка ваша стъпка.

Парфюмирането на вълнени или кашмирени дрехи преди да излезете също има подобен ефект.

Интересен факт е, че актрисата Лиз Тейлър е привърженик на тази концепция: "Баща ми ме научи, че ако слагам парфюм на местата, които излъчват топлина, ароматът е по-дълготраен", обяснява тя.