Не позволявай на самотата да те убеди, че трябва да бъдеш с човек, който няма да те прави щастлива или който не обичаш. Не ѝ позволявай да те кара да правиш компромиси спрямо сърцето ти и вида любов, която заслужаваш.

Не позволявай на самотата да те кара да се съмняваш в себе си, във външния си вид, в приоритетите си. Няма нищо лошо в тази, в която си се превърнала. Самотата не е причина да се предадеш или да намразиш света.

Нека самотата ти помогне да опознаеш себе си и да разрешиш проблемите си. Нека тя ти напомня, че ти си перфектна, а не обратното. Ти си си достатъчна.

Не ѝ позволявай да те убеди, че винаги ще си сама. Няма да е винаги така. Не е нужно да се променяш или да се съгласяваш с нещо по-малко от това, което искаш. Не насочвай живота си към опасна територия, където би изгубила контрол над живота си. Не е нужно всеки да те харесва, да не си себе си и да искаш да се впишеш.

Не позволявай на самотата ти да те принуди да се радваш на нещастието си.

Не ѝ позволявай да е причината за твоята мизерия, да те прави безсилна. Трябва да е точно обратното. Тя трябва да ти дава сили да вървиш напред и да бъдеш жената, която никога не си предполагала, че ще бъдеш. Жена, която може да е сама, която няма нужда от чуждото одобрение и от шум. Научи се как да оцеляваш. Нека самотата бъде твой щит и броня в дните и нощите, когато имаш нужда да си сама и да избягаш от всичко и всички. Не трябва да те е страх, защото имаш себе си и можеш да разчиташ на себе си.

Не позволявай на самотата да те убеди, че трябва да си с човек, който пали огъня на любовта в теб, който не те обича с цялото си сърце и не мисли, че си брилянтна. Не прекарвай време с хора, които те карат да се чувстваш още по-самотна.

Не ѝ позволявай да те кара да търсиш нещо друго освен себе си. Нека тя те напътства и бъде твой ангел хранител. Нека тя е причината да живееш, а не да ти внушава обратното.