Кожата на всяка от нас първа се сблъсква с температурните промени навън, а докато се адаптира с тях, се оказва, че много от дамите биват неприятно изненадани от редица кожни проблеми, сред които сухота и дори атопичен дерматит. Причината е, че именно тези резки промени през по-студените месеци от годината отнемат много бързо влагата от кожата ни, в резултат на което тя става суха, зачервена и възпалена. А тук вече идва необходимостта от по-специална грижа за нея...

За да овладеете влошаването или да го предотвратите, е желателно да имате изграден цялостен режим за грижа за кожата, който включва използването на подходящи за типа кожа продукти за почистване и хидратиране. Именно такива добри помощници, може да откриете в лицето на Eucerin и неговите две серии продукти за суха и атопината кожа. Чрез Eucerin UreaRepair PLUS и AtopiControl, Eucerin предлага различни решения за проблемите със сухата до атопична кожа. Благодарение на патентованите дерматологични формули и активни съставки, кожата е възстановена, стимулирани са естествените процеси и защитена в бъдеще.

Всички продукти от серията за суха кожа Eucerin UreaRepair PLUS са създадени с уникална комбинация от съставки: серамид и други липиди, които заздравяват кожната бариера и предпазват от загуба на влага; уреа и други естествени хидратиращи фактори, които задържат влагата в кожата, с цел повишаване на съдържаното количество вода в кожата; глюко-глицеролът подобрява притока на вода в дълбоките епидермални слоеве на кожата. Тяхната комбинация има клинично доказано действие като възстановява нивото на липидите и хидратацията в кожата, предоставяйки незабавно облекчаване. Освен това симпромите на сухота са облекчени до 48 часа. Продуктите са специално разработени за лице, ръце, крака и тяло. 

Eucerin UreaRepair PLUS предлага разнообразна гама от продукти, които са с различни концентрации на хидроскопичната активна съставка Уреа: Eucerin UreaRepair PLUS Измиващ флуид с 5% Уреа е нежен продукт специално създаден за суха до много суха кожа на тялото; Eucerin UreaRepair PLUS крем за тяло с 5% Уреа поддържа оптимално ниво на хидратация, когато защитната функция на кожата е нарушена, има наличие на загуба на влага и в резултат усещаме симптоми на суха кожа; Eucerin UreaRepair PLUS Лосион с 5% Уреа осигурява на сухата и много сухата кожа, това от което има нужда, незабавно облекчавайки и интензивно хидратирайки сухата и много суха кожа с до 48 часа; Eucerin UreaRepair PLUS крем за ръце с 5% Уреа успокоява, изглажда, омекотява и облекчава незабавно симптомите на суха, много суха и загрубяла кожа на ръцете; Eucerin UreaRepair PLUS Възстановяващ крем за крака с 10% Уреа интензивно овлажнява, успокоява и омекотява видимо сухата и много сухата кожа на краката и напуканите пети.

Атопичният дерматит е едно от най-често срещаните заболявания, причинени от дефицит на липиди в кожата, като обикновенно се проявява под формата на сухота, придружена с поява на екземни червени петна и силен сърбеж. Кожата, предразположена към атопия е суха, грапава и с възпаления, обхващащи кожата на лицето и/или тялото. Ако вие или детето ви страдате от атопичен дерматит, е задължително да използвате специална серия от продукти, които да удължат максимално периода без остри възпаления.

Серията за ежедневна грижа Eucerin AtopiControl е всичко, от което се нуждаете, благодарение на гамата проукти, които не съдържат никакви парфюми и оцветители и са обогатени с естествени масла, висока концентрация на омега-6 мастни киселини и естественият противовъзпалителен антиоксидант Ликохалкон А, които имат за цел да подхранят кожната бариера на кожата, да възстановят нейната функция и да успокоят възпалението. 

Всеки един от продуктите на Eucerin AtopiControl се грижи както за сухата и раздразнена кожа, така и за атопичната кожа през спокойните и остри фази с възпаление, като я успокояват, хидратират и ѝ доставят така необходимите липиди: Eucerin AtopiControl Интензивен успокояващ крем разрушава порочния кръг на сърбеж и чесане, успокоявайки кожата, като освен това има и антибактериално действие; Eucerin AtopiControl Успокояващ лосион за тяло съдържа Омега 6 мастни киселини и Ликохалкон А, които облекчават и успокояват атопичната кожа, като едновременно с това я хидратират; Eucerin AtopiControl Успокояващ крем предоставя ежедневна грижа за участъците с възпаление като коленете или лактите; Eucerin AtopiControl Измиващо олио нежно почиства и успокоява атопичната кожа, облекчава сърбежа и предпазва от последващо изсушаване на кожата. Екстрактите, изпозлвани във всички продукти, са без парфюми, оцветители и парабени и са подходящи са за деца над 3 месеца.

Защото кожата ни заслужава най-подходящото!