Октомври започва ударно и има няколко промени в планетарната сцена, които, както винаги се случва, едни ще са щастливи, други ще са нещастни. Да видим какво ново ни носи вторият есенен месец.

Новолунието на месеца е на 2.10. във Везни и е частично слънчево затъмнение и любезно (или не толкова) ще мотивира вас Везни, Овен, Рак и Козирози за начало на нов цикъл в личния или професионалния ви живот. Ще започнат нови връзки, съдружия, но и раздели и разводи (буквално или преносно). Въпреки това, някои (нека си признаем) също ще изпитат нужда да се изкачат по стълбите на църквата или да съжителстват с приятел или приятелка. До вас Деви, Риби, Близнаци и Стрелец, които ще бъдат обвързани романтично, но и Водолеи, които ще завържат няколко красиви запознанства.

Меркурий преминава в Скорпион на 13.10 и е добре да фокусирате вниманието на този знак и вашите Лъв, Телец и Водолей върху финансовите дела. Споразумения, партньорства, заеми и заплати се поставят на масата за преговори, докато сроковете и условията се разглеждат внимателно. Умът ви ще бъде насочен към това как да увеличите доходите си, но и как да затворите висящи дела по най-доходоносния начин. Вие, Везни и Овен, също трябва да очаквате някои печалби или положително развитие по свързани въпроси, докато вие, Раци и Козирози, уцелвате целта и в еротичното.

Пълнолунието на месеца е на 17.10 в Овен, наричано още Пълнолуние на Ловеца и Суперлуна, което идва, за да хвърли изобилна светлина върху личните и професионалните дела на Овен, Везни, Рак и Козирог, така че се въоръжете, съберете цялата ѝ енергия, започнете прочиствания и поискайте по-добър живот. Нейното мото може да бъде "Назад и те изядох", тъй като Егото и Ние ще влязат в пряка конфронтация, за да постигнат най-накрая желания баланс. Това Пълнолуние е идеално за да се отървете от всичко, което се е счупило или вече не ви трябва, живо или неживо. Бъдете внимателни, вие, Деви, Стрелци, Близнаци и Риби, защото ако се заемете с голямата сделка, в любовните си отношения или във финансите, рискувате да останете изостанали.

Освен това на 17.10 Венера влиза в Стрелец, като ви носи достатъчно ентусиазъм, оптимизъм и положителна енергия, особено Кентаврите, които ще се заемат да подобрят както имиджа ви, така и личния ви живот. Близнаци, Дева и Риби, вие също няма да се сдържате, но ще бъдете заобиколени от една незрялост, лекомислие, преувеличение, което ако го приемете на сериозно, ще ви заболи главата. Бъдете щастливи, забавлявайте се, влюбвайте се, оправете дома и отношенията си, позволете си да избягате малко, защото го заслужавате. Овни, Лъвове и Водолеи, ще имате несмесени, така че се очакват и любовни приключения, Телци и Скорпиони, ще има осезаемо подобрение в джоба и леглото.

Слънцето навлиза в Скорпион на 23.10, увеличавайки максимално вашия магнетизъм, сексуален призив, сила на волята и решителност предимно във вас, Скорпиони, и ви кани да поставите своя печат на следващия месец, да поемете личните юзди, да поемете инициативи , поставяйте си цели и разбира се ги постигайте. Вие, Телец, Лъв и Водолей, се насърчават да правите същото във всички видове връзки и в професионалния си живот. Няма да оставите нищо на случайността, всичко ще бъде методично, стратегически планирано и ще се възползвате от всяка възможност за успех! Вие Везни и Овни ще се занимавате с финансови и сексуални проблеми, докато Раците и Козирозите с любов!

Марс ще продължи да бъде в Рак през целия месец, нарушавайки връзките и личния, професионалния и семейния живот на Козирози, Овен и Везни, докато ще увеличи разходите и сексуалните приключения на Близнаци, Стрелец и Риби, без това да означава, че те също ще имат положителни резултати.