Когато най-накрая поставиш глава върху възглавницата, едва ли много-много се замисляш за позата, в която спиш, защото тя е нещо неизменно – цял живот заспиваме в една и съща поза и колкото и да се стараем – не можем да отвикнем от нея.

Независимо дали през нощта се въртиш, или променяш позата си, тази, в която заспиваш най-често, разкрива много за характера ти. Но преди да разбереш повече за себе си, чрез нея, с вълнение ти съобщаваме, че само сега имаш прекрасната възможност да си спечелиш Комплектът Дормео Хироу завивка + възглавница. Единственото, което се изисква да направиш, е да ни кажеш кой и защо би нарекъл Героят в твоя живот, на който би подарил този чудесен подарък, а след това да се регистрираш във формата за участие до 13.03. включително. Да започваме!

Ето какво разкрива д-р Глатър за различните пози:

„Езикът на тялото ни, докато спим, разкрива много неща за характера ни, за начина, по който се възприемаме, за страховете ни, за убежденията и дори за желанията ни. Повечето хора не променят позата, в която спят, през целия си живот, защото позата, в която заспиваме, ни носи сигурност и вътрешен комфорт, тя ни помага да се чувстваме сигурни в края на деня."

1. Ембрионална поза

Това е най-популярната от всички пози – около 40% от хората спят по този начин. При нея спящият е застанал на една страна и е свил коленете си към гърдите. Хората, които спят в такава поза, често са затворени и трудно се доверяват. „Те често са чувствителни и обикновено са доста срамежливи. Безпокоят се за много и се затормозяват с не чак толкова важни неща“, казва д-р Глатър. Хората, които избират тази поза, не могат да си отпочинат само със сън, трябват им и други занимания, като йога, медитация или спорт.

2. Като дънер

Хората, които спят в тази поза, застават на една страна, с изпънати крака и прибрани ръце. Според д-р Глатър хората, които спят по този начин, са много по-спокойни личности и не се тревожат толкова, колкото хората, спящи в ембрионална поза. „Тези хора обикновено са спокойни личности, но често са доста наивни, носещи се по течението и понякога прекалено доверчиви.“

3. Търсещите

Хората, които спят в тази поза, си лягат на една страна и изпъват ръцете си напред, сякаш търсят нещо. И позата им показва точно това – те постоянно търсят нещо, амбицията им не стихва и взимат решенията си много внимателно. С други думи – хората от тази група са инати и винаги се стремят да постигнат целите си.

4. Като войник

Хората, които спят като войници, лежат по гръб, а ръцете и краката им са изпънати и прибрани до тялото. „Като цяло те са силни, но мълчаливи личности и не обичат да се вдига шум около тях“, казва д-р Глатър. Въпреки че не обичат да са в центъра на вниманието, хората от тази категория имат много големи изисквания към себе си и към околните.

5. Свободно падане

Хората, които спят в тази поза, лежат по корем, краката им са леко разтворени настрани или пък единият е леко свит в коляното, ръцете им са заровени във възглавницата, а главата им е на една страна. „Този начин на спане всъщност е доста неудобен заради позата на главата и напрежението върху врата“, обяснява д-р Глатър. Хората, спящи в тази поза, искат да имат пълен контрол над живота си, но твърде често усещат, че всъщност нямат никакъв контрол и това ги безпокои страшно много. Препоръчва им се да правят йога или пък да слушат успокояваща музика преди лягане.

6. Морска звезда

Хората, които спят в тази поза, лежат по гръб, с разперени крака, докато ръцете им обикновено са хванали възглавницата или са разперени настрани. „Обикновено тези хора са много всеотдайни и жертвоготовни, те наистина се раздават за другите“, казва д-р Глатър. Единственият проблем е, че... често хъркат (да го мислят техните партньори). Освен това едно проучване показва, че хората, които спят по гръб, често спят по-леко и по-лошо, колкото и да се твърди, че спането по гръб е най-полезно.

 

Комплектът Дормео Хироу завивка + възглавница е предназначен за оптимално възстановяване на тялото и допринася за по-добрия, дълбок и възстановяващ сън. Сън, зареждащ истински герои! Дормео Хироу се предлага в изчистен цвят и се пере изключително лесно. Специалната система Еър Екс осигурява оптимална циркулация на въздуха през възглавницата, поддържаща я свежа и суха през цялата нощ, а микрофибрите Уелслийп осигуряват максимална проветривост през лятото и така търсената топлина през зимата. Е, какво повече му трябва на човек!