Когато се разделяш с някого, когото си обичала, лесно можеш да попаднеш в капана на негативните, депресивни мисли. И това е нормално… в началото. С времето обаче ще видиш, че нещата се променят. Да, времето лекува. Но не прави само това. Времето ти показва урока на разбитото сърце, който иначе не би научила. Той е толкова прост, а толкова често забравяме за него:

Обичай себе си!

Когато си влюбена, си толкова фокусирана върху това да дадеш цялата си любов на новата си тръпка, че забравяш да даваш от нея и на себе си. В крайна сметка, когато останеш сама, разбираш колко е важно да обичаш човека, който никога няма да си тръгне – себе си!

И така, започваш да развиваш тази любов.

След раздялата имаш цялото време за себе си. Време, което да запълниш точно така, както ти искаш. Да се срещаш с когото искаш, да се развиваш, да твориш, да се глезиш. Всички тези неща без да се налага да се съобразяваш с никого.

Не е ли прекрасно?

Да, в началото ще ти се струва странно, невъзможно, трудно. Но в моментът, в който започнеш да го правиш, ще се влюбиш. Ще се влюбиш в неограничените възможности, които се изправят пред теб. Ще се влюбиш в необятния свят, който чака да го опознаеш. Ще се влюбиш… в себе си и в страхотния човек, който си и в който се превръщаш. Така ще разбереш, че ти си на първо място и никога повече няма да позволиш да разбият сърцето ти. Ще станеш силна и независима. Ще бъдеш истински щастлива и свободна. Свободна и обичаща. Ще се запознаеш с една скрита своя страна, която е по-страхотна, отколкото всъщност си предполагала и ще се влюбиш в нея. Ще си обещаеш никога повече да не обичаш някого повече от колкото обичаш себе си.