Още една вкусотия от кухнята на Dama.bg, която носи странно име. Изключително вкусна и лесна за приготвяне. Вижте как:
Необходими продукти:
200-300 г гъби
500 г кайма за скара
8 парчета бекон на лентички (20 г всяко)
1 кромит лук или стрък праз
пресен спанак
чесън на прах-1,2 щипки
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
В загрята мазнина задушаваме нарязания на ситно лук и наситнените гъби. В купа омесваме каймата с чесъна, черния пипер и добавяме задушените гъби и лук. Взимаме парче бекон и го разстиламе върху дъска с помощта на лъжица. Върху него размазваме равномерно около 60 г от овкусената кайма. Настъргваме на ренде кашкавала и поръсваме с него каймата.
Измиваме добре листата пресен спанак, подсушаваме ги и нареждаме върху поръсения кашкавал. Оформяме руло и го фиксираме с дървени шишчета или клечки за зъби.
Загряваме и намазняваме грил тиган и печем от всички страни до кулинарна готовност, като внимателно завъртаме рулото за равномерно изпичане.
*Подходяща гарнитура- картофено пюре или картофена салата
Наследете се на невероятните вълшебни руладини!