Едни от най-талантливите родни изпълнители взеха участие в инициативата на Международната конфедерация на организациите на родителите на болни от рак деца (ICCCPO) по случай Международния ден на децата, болни от рак.


Всяка година на 15 февруари се отбелязва Международния ден на децата, болни от рак, като България се включва в инициативата за трети пореден път. Страната ни взе участие в инициативата на ICCCPO за пръв път през 2012 година.

Тази година проектът бе реализиран с помощта на един от най-талантливите музикални продуценти Светлин Къслев - автор на не един и два родни хита. На събитието, състояло се на 15 февруари в Playground, Paradise Center, бе представена песента "Щом си с мен", вдъхновена и посветена на децата, болни от рак, както и видеоклип към нея.

Принос към проекта имат и Гери Турийска (текст), Весела Бонева, Поли Генова, Вики Терзийска, Дичо и Васил Чергов. Всички те се раздадоха за болните деца напълно безвъзмездно с надеждата, че всяко болно дете ще получи най-доброто лечение, което заслужава.

Като част от инициативата, бяха раздадени и картички със симптомите у детето, на които родителите трябва да обърнат внимание, както и призив да потърсят лекарска помощ при нужда.

Всички, които искат да помогнат за изграждане на Център за работа с болни от рак деца, могат да го направят на специалната дарителска сметка:

Първа инвестиционна Банка АД
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG59FINV91501314918745

Банкова сметка на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“:
Първа Инвестиционна Банка АД
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG13FINV91501014721936


Нека помогнем!