Според изследователите хората, които винаги закъсняват, не се опитват да не ви уважават. Психологически има само 2 вида хора. Първият тип (тип А) е по-агресивен, самокритичен, конкурентен и чувствителен към времето. Вторият (тип B) има тенденция да закъснява, търпелив е и е отстъпчив. В същото време има неща, които му помагат да бъде по-успешен.

Решихме да проучим тази тема и да намерим обяснение защо закъсняващите хора могат да имат голям късмет в професионалния си живот.

Защото са по-креативни

Личностите от тип Б изразяват по-високо ниво на въображение. Това е особено полезно за тях при творчески задачи. Не се страхуват да нарушат правилата и да излязат извън установените граници. Тенденцията е да гледат по-голямата картина и да не се придържат към детайлите. Това е личностна черта на предприемачи и лидери, които стават успешни по-често от другите. По време на работа могат да загубят всякакво чувство за време, но въпреки това, могат да се представят на високо ниво и да постигнат наистина страхотни резултати.

Защото са оптимисти

Проучванията разкриват, че хората, които закъсняват могат да бъдат по-оптимистични. Поради това качество имат по-голяма склонност да успеят в живота и да не се отказват. Психологът Мартин Селигман провежда проучване, което показва, че най-оптимистичните търговци продават с 88% повече от най-песимистичните. Оптимистите продължават напред, дори и да има проблем, защото винаги вярват, че има опции.

Защото могат да правят няколко неща едновременно

Ако вашият приятел винаги закъснява, вероятно не е, защото е мързелив. Има някои хора, които се опитват да направят всичко наведнъж, което ги прави по-склонни да успеят. Това, че правят много неща наведнъж, много често води до това, че губят чувството си за време. Работата е там, че трябва това качество да е под контрол и да се опитате да организирате деня си по начин, който е добър за всички и да не карате никой да чака.

Защото са по-спокойни

Личностите от тип В са по-спокойна, защото имат по-ниско ниво на тревожност. Това ги кара да устояват по-добре на стреса. Ако има нещо спешно, те не изпадат в паника. Това качество е много важно в работата, защото по-малко стрес означава по-добра работа. Може да закъснеят, но ще направят по-малко грешки. Няма нищо, което не може да чака.

Защото са перфекционисти

Приготвяте се за среща. Сменяте ризата си, поправяте грима си, след това проверявате дали ютията е изключена, два пъти. В края на всичко това закъснявате. Друго проучване предполага, че ако имате навика да се опитвате да направите всичко перфектно, това ви кара да закъснявате, но сте добър работник. Не свършвате нищо на половината и се опитвате да свършите работата си перфектно. Не е чудно защо хора като тези получават повишение.

А вие закъсняващ човек ли сте? Забелязали ли сте някога, че хората, които винаги закъсняват, са много успешни в живота?