Приятно ми е, аз съм Виолина от Violine, и съм напълно готова за първата ми среща с теб. Тук съм, за да ти споделя моето усещане за естествената страна на живота. Едно желание за промяна, ме отведе до Violine, и аз избрах линията на здравето и красотата, претворени в храната и близостта с Майката Природа. Живея осъзнато, предпочитам чистата храна от Земята, и търся нещата, които ме правят щастлива, за да поддържам формата, която ми отива.
Аз се вълнувам, докато ти четеш тези редове, но предпочитам да съм истинска, както когато приготвям моята храна, така и по време на всяка среща с теб. Благодаря ти, че си тук! И така, стъпка по стъпка, хапка по хапка, откритие след откритие преди време, стигнах до моята първа шоколадова торта, която искам да споделя за първи път с теб.Истинско вълшебство от вкусове и аромати, на което може да се насладиш с чиста съвест, защото всяка от моите рецепти е създадена с натурални продукти за повече здраве и младост.
Кой каза, че здравословната храна не е вкусна. Хайде да опитаме заедно...
ШОКОЛАДОВА ТОРТА VIOLINE
8 парчета
Необходими продукти:
Блат:
250 гр. овесени ядки, може и безглутенови или пълнозърнести
250 гр. лимецови ядки
1 ч.ч. кокосови стърготини
25-30 фурми, меки и сочни
2 с.л. сурово органично какао
15-20 бр. какаови зърна
2 с.л. кокосово масло
1 ч.л. мака, по желание
1 щипка бурбонска ванилия по желание
½ - 1 ч.ч. изворна или филтрирана вода
Подсладител по желание: сурово агаве, мед или кленов сироп на вкус
Крем:
6 банана – добре узрели
2 с.л. какаово масло
2 с.л. сурово органично какао
1 щипка бурбонска ванилия по желание
Начин на приготвяне:
- Смели овесените и лимецови ядки в блендер или чопър.
- Обели какаовите зърна и ги счукай или смели на по-малки парченца.
- Смачкай фурмите до кремообразна текстура.
- Разтопи какаовото и кокосовото масло на водна баня.
- Разбъркай в голяма купа всички сухи продукти за блата.
- Прибави фурмите, какаовото, кокосовото масло и подсладител, ако предпочиташ по-сладък вкус.
- Добави водата и замеси сместа за блата.
- Постави хартия за печене или кокосови стърготини на дъното на формата за тортата.
- Оформи сместа като топка и я разстели във формата, като изградиш борд около 1 см.
Аз използвам форма с ринг, но се получава идеално и без, ако оформиш хубав борд.
- Блендирай или пасирай заедно всички продукти за крема и го разпредели равномерно върху блата.
- Украси тортата и я постави в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ. Ако нямаш търпение – разбирам те, тогава и 3-4 часа ще свършат работа.
Украсата на тортата, е нещо много специално за мен, нещо като ритуал, който е различен всеки път. Тази декорация, е само една от картините, която въображението ми нарисува в този ден - няколко счукани какаови зърна и още толкова цели, сушени боровинки и една фурма, преобразена в малко, сладко топче. Представи си, че твоята торта е личното ти платно за творчество, което те предизвиква да се отпуснеш и да покажеш най-доброто, на което си способен. Аз вярвам, че творческото начало е заложено във всеки човек, в теб. Ако можеш да си представиш нещо, това означава, че то е възможно. А тази торта, ти дава шанс да опиташ нещо различно – твориш с цялото си сърце на фона на любимата си музика и се предаваш на момента, в който „тук и сега“, превръща един обикновен ден в необикновен. Понякога щастието е едно парче торта с теб.
Моята тайна за пълна наслада: преди да отрежа първото парче изваждам тортата от хладилника за половин час, за да се разгърне вкуса на стайна температура.
Отбий се скоро тук за следващата ни вълнуваща среща.
Ако нямаш търпение очаквам те тук: Violine
Автор: Виолина Харалампиева
Ако обичате да разказвате истории, имате вдъхновение и интересен непубликуван текст, който искате да споделите с повече хора - можете да ни го изпратите тук!