Ясно е, че добрата фигура е резултат от упорити тренировки и правилно хранене, но холивудските знаменитости гледат на поддържането на перфектното си тяло по различен начин – всичко е свързано с менталната нагласа към отслабването.

Продължете да четете статията ни, за да разберете как и вие да настроите мозъка си към мечтаната фигура дори в ежедневието си.

Погледнете на ежедневните задачи по нов начин

На всеки от нас се случва да има няколко досадни малки неща, които отнемат от времето му през деня като ходенето до магазина например. За да не се отегчавате, гледайте на тях като мини упражнения, с които изгаряте калории – като ходенето пеша до магазина, а не с кола. Представяйте си как с всяка изпълнена задача се доближавате малко по малко до мечтаната фигура.

Изгаряне на калории на работа

Въпреки че дълготрайното застояване пред компютъра е вредно за здравето и е полезно да има раздвижване на всеки час, задачите изискващи мисловно усилие, които имате пред екрана, всъщност ви помагат да изгаряте калории. Можете да изгаряте по 101 калории на час само като преглеждате документи, правите графики или отговаряте на имейли.

Природата като начин за отслабване

Разходката сред природата е полезна сама по себе си – чист въздух, красива природа, която радва окото и подобрява настроението ни, и също така помага за горенето на калории с всяка стъпка. Освен това, ако имате градина, се възползвайте от тази възможност за домашен фитнес и прекопайте цветята, засадете дръвче или окосете тревата – ще изгаряте между 200 и 300 калории на час.

Пътуването като начин за отслабване

Дори малките неща като придвижването до колата и сядането зад волана изгарят калории. Все пак, най-лесният и здравословен начин за отслабване, е чрез ходенето пеша, така че помислете кога можете да си спестите изгарянето на гориво и вместо това да изгорите повече калории чрез вървене от точка А до точка Б.