Съвсем скоро е денят на жената - 8 март! Прекрасен повод да обградим с внимание любимите ни приятелки и съпруги. А така ни се иска да ги зарадваме с оригинални подаръци. Сега ще ви подскажем какво е най-подходящо да им подарите за 8 март, според мнението на астролозите. Знаейки някои особености на зодиакалните знаци, лесно може да изберете подходящ подарък. И така, как зодията оказва влияние върху вкусовете и предпочитанията на дамите, разберете сега:

Овен

Овенът е знак на силните жени, но имайте предвид, че зад външната фасада на самостоятелност и независимост, се крият типично женски слабости. Така че на 8 март не е нужно да напомняте за войнствения характер на жената Овен и в никакъв случай не купувайте кухненски нож. Единственото изключение за запалени шофьорки и спортистки са подаръци под формата на аксесоари за автомобил или спортна екипировка.

Огън и светлина, кожа и метал - традиционни носители на свойствата на този знак. Именно оттук може да почерпите идеи за подаръци на 8 март: чанти, портфейли и ръкавици, изработени от висококачествена цветна кожа с метални украшения, стилни аксесоари за коса, оригинални лампи и свещници, LED лампи и ароматни свещи.

Телец

Телецът е знакът на земните жени, най-хармоничното съчетание на мекота, чувственост и практичност. Особено впечатление на дамата Телец правят подаръци, които е приятно едновременно да се видят и да се почувстват: парфюми, лосиони, комплекти за коса и грижа за тялото. Те могат да бъдат събрани в оформен изящно и стилно пакет.

Сладките неща са друг източник на удоволствие за Телеца. Но това не е баналната кутия шоколадови бонбони, а специална категория подаръци, където сладостта е материал за кулинарен шедьовър. Шоколадова статуетка или марципаново дръвче няма да остави равнодушни дори последователките на много строга диета.

Близнаци

Жените от този знак са толкова разностранни и променящи се, че в навечерието на празника, избиращият подаръка, може да бъде много затруднен. Въпреки това, познаването на индивидуалните интереси и увлечения на дамите Близнаци прави задачата по-лесна. Подаръкът може да бъде нещо, което е полезно за хобито или професията им. В тази връзка, дори книга или канцеларски материали могат да ги зарадват, ако се отличават със стилен дизайн.

В допълнение, жените Близнаци ще се зарадват на подарък, който задоволява любопитството им, необходимостта да общуват или подтиква към взаимодействие с външния свят. Това са: фотоапарат, камера, компютър, флаш памет и разбира се, модерен смартфон. За повечето представителки на зодия Близнаци, телефонът е не само средство за комуникация, но също така и елегантно допълнение към визията. Следователно, актуален подарък ще бъдат всички видове аксесоари за мобилен телефон: висулки, сменяеми панели и други.

Рак

Жената Рак е чувствителна във всяко отношение. При поднасянето на подаръка трябва да струи ласка и грижа. Ако подаряващият е партньорът й в любовта или претендент за тази роля, подаръкът трябва да бъде много романтичен. Не, това изобщо не означава поезия на лунна светлина, а бижута от сребро и перли.

Шалче, кожена яка и други аксесоари от приятна на допир материя ще задоволят нуждата на жената Рак от комфорт, а топли одеяла и постелки – желанието за домашен уют. Изящни съдове и цъфтящи стайни растения - стремежа да декорира красиво дома си. Но това съвсем не означава, че жената Рак би се зарадвала на нова възглавница или тава. Може да заложите на възглавницата единствено, ако бъде декоративна - копринена на цветчета и с пискюли в ретро стил, а съдът да бъде - елегантен поднос за сервиране, с форма на обърнати розови листенца.

Лъв

Лъвът е царствен знак, затова е по-добре да се откажете от евтини подаръци. Лъвиците харесват щедрите жестове. Милион червени рози на прозореца могат да привлекат вниманието на Нейно Величество, но ако подаряващият не е влюбеният художник, то принципът за избор на подарък за жените от този знак е - яркост, шик и блясък. Немаловажно е и как е декориран подаръкът: затова заложете на ярка опаковка с пайети.

Два абсолютно безпогрешни подаръка за лъвицата са злато и пари. Следва скъп парфюм, луксозна козметика и модни дрехи. Като цяло, идеята за осмомартенски подарък за дамата Лъв се крие във факта, че подаръкът трябва да е престижен. Това може да бъде продукт от световно известна марка, нещо, с което да се похвали, да му се любува и възхищава. Самият факт, че го притежава подобрява настроението на Лъвицата.

Дева

Дева - най-практичната и трезвомислеща зодия. Но това не означава, че идеите за подаръци на 8 март се свеждат да посещение в магазин за битова техника, заобикаляйки бижутерията и магазина за цветя. Просто Девата има специално чувство за мярка и вкус и вместо парадност и яркост, тя предпочита сдържаната елегантност. Това важи и за цветните букети, аксесоарите и бижутата. Те не трябва да бъдат прекалено натруфени и претенциозни. Що се отнася до козметиката, Девата предпочита екологически чиста или медицинска.
Би било добре, ако подаръкът е съобразен с индивидуалното занятие и увлечения на дамата. Но това не означава, прости и евтини подаръци за Девата. Не си струва да ѝ купите обикновено стайно цвете, по-добре е да изберете рядък вид цъфтящ кактус. Любителките на здравословен начин на живот ще оценят не новия филтър за вода, а по-скоро йонизатора на въздуха, не обикновения билков чай, а такъв от елитен сорт и произход. Художничката ще бъде доволна от нова четка и бои, а колекционерката ще се зарадва на попълнение на своята колекция.

Везни

В основата на идеята за подарък за 8 март на Везните е красотата. Те не са безразлични към всичко прекрасно. Самият подарък и неговата опаковка трябва да носят естетическа наслада. Везните са едни от малкото представителки на зодиака, които са лоялни към предметите, "заемащи място в къщата" и неравнодушни към изкуството и дизайна. Като потенциални подаръци може да се имат предвид: картини, художествени скулптури, декоративни чинии и дори авторски творби от творческа личност.

Почти всички дами Везни обожават и знаят как да се грижат за външния си вид. Ето защо избирайте подаръци, които са изключително подходящи за тях. На първо място това са парфюми, козметика и продукти за грижа за тялото. Абонамент за спа салон или масаж също ще бъде чудесен подарък.

Скорпион

Зодия Скорпион е знакът колкото дълбок, толкова и магичен. Проницателната дама Скорпион веднага усеща, когато подаръкът е направен от сърце и когато не. Ако не е направен от душа, то неговата функция и стойност губят всякакъв смисъл. И все пак, ето три основни идеи за подарък за 8 март на жените от този невероятен знак.

Първо: подаръкът не е задължително да бъде женствен. Скорпионът ще се зарадва на бутилка ирландско уиски в бляскава чантичка с кристали. Дори и ако не пие алкохол. На второ място: склонността на жената Скорпион към мистицизъм, предполага такива подаръци като талисмани и украшения с магически символи. А ако бижуто съдържа камък, той трябва енергийно да бъде съобразен със знака на Скорпиона (хематит, топаз, аквамарин, гранат, рубин). Така, например, перлена огърлица би било голяма грешка, тъй като дамата Скорпион със сигурност е добре запозната с астрологията.

И най-накрая, подарък с еротичен нюанс - жената Скорпион ще бъде много щастлива, ако получи комплект еротично бельо (разбира се, ако това не е вашата баба или шефка).

Стрелец

За жената от зодия Стрелец идеите за подарък на 8 март произтичат от основните ѝ характеристики: желание за приключения и интерес към екзотиката. Идеалният подарък за дамата Стрелец е подарък-пътешествие, например екскурзия, но ако цената е прекалено висока, добра алтернатива ще бъде и билет за вълнуваща дейност. За подарък може да се избере екзотичен сувенир или етно украшение. Дамата Стрелец е склонна към натрупване на килца, затова подходящ подарък би бил спортен абонамент, тренажор или бельо за отслабване.

Въпреки външната им семплост и непринуденост, дамите Стрелци не са равнодушни към бижута и скъпи кожи, както към чанти, чадъри и други аксесоари. Когато избирате такива подаръци, трябва да се ръководите от качеството. По-добре е да подминете хубавия, но евтин чадър, който няма да издържи бурния вятър. Избягвайте помпозни подаръци и сувенири.

Козирог

Повечето жени Козирози са консервативни и предпочитат класиката. Но ще бъде добре, ако подаръците за 8-ми март комбинират практичност, елегантност и оригиналност. Например лъскав черен сервиз, спално бельо с цвят индиго или бордо. Като цяло, Козирозите са склонни да харесват тъмни цветове, може да се използвате това при избора на подарък. Възможни са украшения от дърво, кост или камък. Например, една роза, която никога няма да увехне...

Но това не са най-интересните идеи за подаръци за дамите Козирог.
Не е тайна, че жената Козирог е пестелива по природа, така че избягва излишните разходи и често изглежда строга и сдържана. Но 8 март е най-подходящото време да поглезите приятелката или любимата с неща, които не са от "най-първа необходимост", включително романтични и лекомислени. Например един съблазнителен копринен халат или полупрозрачна дреха, ароматни масла и свещи, ще създадат атмосфера на интимност. Подходящи са и парфюми или козметика. Не забравяйте, че най-голямата стойност на подаръка за дамата Козирог е неговото качество. Подарената техника също трябва да бъде с високо качество, най-добре от известни производители.

Водолей

Водолеите са символ на прогрес и творческо мислене. За подарък може да изберете всякакви дарове на цивилизацията - модерни съвременни устройства. Например компютър, аудио и видео техника, MP3 плеър, фотоапарат или ново поколение смартфон (за предпочитане най-новия модел), сгъваема масичка за лаптоп и охлаждаща система.

Но със сигурност една жена Водолей разбира не само от технологии, но и от мода и красота. Облеклото и аксесоарите трябва да бъдат избрани, като се вземат предвид най-новите тенденции. Но с приоритет са оригинални и нестандартни вещи, в необичайни цветове и дизайн. И дори и да събират прах в някой отдалечен ъгъл на стаята или офиса й, жената Водолей ще бъда много благодарна.

Риби

За дамите Риби са подходящи подаръци за душата и тялото, а най-добре е комбинация от двете. Изберете шампоан, балсам, ароматни соли за вана или друга козметика за баня. Време е да покажете оригиналност, например: LED душ, който превръща къпането в приказно шоу!

Смята се, че дамата Риба задължително трябва да се умилява от фонтани и аквариумни рибки и да се вълнува от ромона на водата. Това е заблуда. По-добре да поръчате суши у дома или да ѝ подарите кошница с морски деликатеси и бутилка скъпо вино. Като се има предвид вродената непрактичност на Рибите и тяхната жажда за "прекрасни неща", подарете нещо функционално, което ще бъде полезно в близко бъдеще. Например оригинален часовник или точен будилник.