Предателството те кара да изпиташ различен тип болка. Носи безсънни нощи, в които се чудиш какво точно се провали и какво можеше да направиш, за да намериш щастливия край, за който мечтаеше.

Предателството те кара да се съмняваш в стойността си. Независимо колко отхвърляш негативните мисли, все пак се питаш: “Дали някога ще съм достатъчна?”.

Друго нещо за предателството е, че то може да бъде преживяно по различни начини - не е само това партньорът да ти изневери. Може да се състои в това, че някой е издал тайните ти или пък най-лошото - да бъдеш дълбоко наранен от човека, пред когото си разкрил болката си.

Щом позволиш на някой да влезе в живота ти, му показваш различна страна от себе си. Разказваш истории, които си пазила в тайна, защото си се страхувала да се довериш на останалите хора.

Споделяш лошите преживявания от миналото си като например как си била наранена или лъгана многократно. Разказваш за ада, през който си преминала. Споделяш най-тъмните си тайни.

Бориш се да намериш куража най-накрая да се отвориш за белезите си и отново преживяваш травматичните мигове от детството си, а всичко, което се случва, е да бъдеш изоставена след като разкажеш историята.

И щом този човек си отиде, се чувстваш предадена, защото си смятала, че най-накрая си открила някой, който да те приема безусловно. Дори ти е било обещавано, че ще бъде до теб независимо от всичко, но в крайна сметка реши да си отиде и забрави всички обещания, сякаш не са значели нищо.

Един ден се будиш и това е. Този човек е спрял да избира теб, точно когато ти реши да свалиш гарда и пое рисковете, които те плашеха.

И ето те отново, опитваш да поправиш щетите, които са ти нанесени… но сама.

Независимо колко болезнено е било, нямаш друг избор, освен да бъдеш силна. Трябва да бъдеш много смела, докато събираш парченцата и отново ги залепваш. Независимо колко трудно може да бъде, трябва да намериш куража и да простиш, най-вече на себе си.

И тогава ще срещнеш някой нов.

И изведнъж всичко ти се струва непознато. Струва ти се, че този път историята ти не си струва да бъде разказана, защото и новият човек може да те изостави, както направи предишният.

Ще се плашиш да поемаш рискове, защото щетите все още ще са там дълбоко в сърцето ти. Ще се страхуваш да изпиташ отново същата болка, защото си крачка по-близо до това отново да бъдеш цяла и си положила толкова много усилия за това.

Проблемите ти с доверието ще те обземат, но няма да искаш да изпуснеш някой добър човек този път. Няма да се колебаеш между това да следваш сърцето си и това да поемаш рискове.

Но винаги помни, че ще намериш човек, който ще иска да опознае тази твоя нова версия.

Докато това се случи, този човек ще слуша историите и болезнените ти преживявания, но не за да ги използва срещу теб, а за да научи как трябва да се отнася с теб и да разбере как да те обича.

Няма нищо лошо в това да се защитаваш и да следваш сърцето си. Но понякога трябва да бъдеш смела и да поемаш рискове, вместо да живееш живот, пълен със съмнения.