Според звездите октомври е вашият месец, Везни. Средата на есента е благоприятна за съзерцание, което ви позволява да погледнете по нов начин на много неща. Благодарение на обмисления подход и усърдието всичко се получава от първия път. В основата на действията със Слънцето във Везни е желанието за постигане на баланс. За да живеят в хармонична атмосфера, Везните, като истински естети, трябва да се обграждат с красота. Дизайнерските експерименти ще бъдат изключително успешни. Пълнолунието на Ловеца през октомври зарежда с любовна енергия, свободните Везни очакват промяна в личния си живот. Случайно запознанство ще се превърне в съдбоносно: Пълно съвпадение на възгледите, необузданата страст е ярко потвърждение за това.

Началото на октомври ще бъде време на запознанства и богато общуване. В обкръжението ще се появят енергични хора, способни да заразят с настроението си и прогресивните си идеи. Хороскопът на Везните съветва да приемете постиженията на новите познати. Няма съмнение, че те ще бъдат полезни, ще е възможно да успеете в дела, които преди са предизвиквали трудности. Тъй като Венера в Лъв дава царственост и величие, самочувствието се покачва до небето. Уверени в своето превъзходство, Везните лесно могат да внушат правилната идея на всеки. Това е добро време за презентации, популяризиране на стоки и услуги. Не е необходимо да се срамувате да се занимавате със самореклама: Щастието е дело на самия човек.

Пари няма да липсват, така че средата на месеца ще премине в очакване на покупки. Вероятно трябва да обновите гардероба си или да си купите екскурзия за новогодишните празници. Според общия хороскоп на Везните през октомври 2023 г. големите разходи няма да са в тежест на бюджета. Въпреки това има едно уточнение - разходите за хазарт ще бъдат напразни и ще доведат до дългова дупка. Известна бавност в действията и скованост на реакциите се обясняват с влиянието на Меркурий във Везни. Несигурността витае във въздуха, което е още по-добре за Везните. Има време да обмислите всичко и да вземете единственото правилно решение, особено когато става въпрос за здравето. Ще се окаже, че ще намерите полезна информация за заболяването и ще вземете решение за режим на лечение.

Личният живот през последните дни на октомври ще блести с всички цветове на дъгата. Свободните хора ще имат щедър почитател, който ще се опита да превърне живота в приказка. Октомврийският хороскоп за Везни ни напомня: Щастието се крие във взаимната любов. Ако няма страст, връзката се развива в разрушителна посока, препоръчително е да я прекратите. Допълнителен аргумент в полза на положителното развитие на събитията е позицията на Марс в Скорпион, когато към желязната сдържаност се добавя и интуиция. Везните не бива да разчитат на милостта на съдбата; те трябва да вземат нещата в свои ръце. Най-голям успех ще постигнат в области, свързани с медицината, правото, металургията и строителството.