Тя е смела, има авантюристичен дух, обича да пътува и го прави сама! Тя е жената, която обича да пътува сама. 

Има приятели

Но когато всички те са вкъщи с децата, не могат да пътуват с нея постоянно. Може би тази жена обича да резервира спонтанни пътувания или стила ѝ на пътуване не е съвместим с този на приятелите ѝ. Може би има приятели, които говорят за пътуване, но не го предприемат или може би има опит с пътуване с тях, което свършва с гледане на деца. Има приятели, но те невинаги са готови да пътуват с нея.

Не търси внимание

Само защото една жена се храни, разхожда, пътува или прави нещо сама, не означава, че търси внимание. Някои от тези жени са щастливо омъжени или дори щастливо необвързани и просто искат да видят света. Разбира се, мъжете могат да говорят с тях, а и така започват връзките, но не трябва да развалят снимката им и да крещят подире им.

Прави си селфита

Да, прави го, защото пътува сама. Това не е нещо необичайно. Ако помоли някой хубав непознат да я снима и не се получава, всъщност е много по-лесно да свърши тази работа сама. Всички искаме снимка за спомен от пътуванията си все пак.

Не е самотна

Погрешно е схващането, че пътуването сама е самотно. Да бъде в комфорт със себе си всъщност е сила. Когато се вслушва в себе си, е самоосъзната и обръща внимание на собствените си мисли, желания и вярвания. Освен това винаги може да срещне хора по пътя, а най-любимите спомени често са с непознати, макар и мимолетни.

Би било приятно да пътува с други хора

Би било хубаво да вечеря с приятел и да говорят за забележителностите от деня. Приятно е да сподели преживяванията си с някого и да има кой да наглежда багажа ѝ при нужда. Просто не може да чака дълго приятелите ѝ да са готови за пътуване.

Не е толкова страшно, колкото си мислите

Наистина не е така. Ако обръща прекалено много внимание на историите за сексуален тормоз, знае, че опасността е навсякъде, дори в родния ѝ град. Пътуването сама изглежда страшно, защото е далеч от всичко познато, но не е по-плашещо от това да се разхожда сама в града си. А и може да бъде доста пристрастяващо.

Тя е „лоша“

Налива си чаша вино и вдига тост. Всяка жена, която преследва собствените си цели без някой да държи ръката ѝ и понася критика за това, че не се е установила и „противоречи“ на социалната норма, за да живее според собствените си правила, е „лоша“. Наздраве за това!

Да пътуваш е прекрасно, а когато откриеш изгодни оферти, можеш да го правиш непрестанно.