Раждането и отглеждането на дете безспорно е най-големият смисъл на живота. Когато то се появи на бял свят, сме сигурни, че ще запомним всеки един миг от развитието му. Как иначе – това е нашият собствен наследник, винаги ще си спомняме с усмивка за първите опити да го нахраним с пюре, кога е направил първите си крачки, коя е била първата му дума, какви са били любимите ни съвместни игри и занимания, кога са никнали зъбчетата, какво е казвал лекарят при посещенията в кабинета му…

Но моментите са толкова много, а ежедневието – толкова забързано и разнообразно, че дори паметта на робот би била на ръба да прегрее. И се оказва, че един ден, след много години, се опитваме да си спомним нещо важно и уж незабравимо, а не можем да го направим. Или не сме сигурни дали е било точно това, точно така, точно тогава…Питаме се: „Ех, защо навремето не си водех дневник, в който да записвам най-важните неща?”. И веднага се сещаме за отговора: „Защото записването на ръка и систематизирането на информацията в тетрадка, отпечатването и лепенето на снимки отнема време, а то никога не беше достатъчно за всичко, което исках да свърша”.

За щастие, технологиите вече са достатъчно напреднали и в днешно време удобни и практични решения има за всичко. Специално за родителите, бебешките онлайн дневници са едно от тях. Те са лесно достъпни, практични и удобни, позволяват бързо да се въвежда и съхранява значителна по обем и важност информация. Но доскоро в България не съществуваше местна версия, която да предложи разнообразни категории от активности, обхващащи най-важните неща от живота на бебето.

Най-пълният онлайн бебешки дневник у нас вече е факт

Намира се на Бебешки дневник. Използването му е безплатно – и през мобилния телефон, и през компютъра. В него можете да записвате и следите растежа и развитието на детето от първия ден след раждането до навършването на втората годинка.

Той е разработен така, че да въвеждате и проследявате бързо и лесно информация за храненето, изхождането, спането, ръста и теглото, растежа на зъбките, здравето, имунизациите, игрите и забавленията, прохождането, проговарянето. За да бъде максимално полезен за кърмещите майки, дневникът предлага и възможност за засичане и записване на продължителността на всяко едно кърмене. Ако се питате кога следва да бъдат поставяни задължителните ваксини на детето, той ще изчисли автоматично приблизителните дати, на които това следва да се случи, в съответствие с официалния Имунизационен календар на България. Бебето е болно – в дневника можете да записвате кога е вдигало температура, какво лечение е назначил лекарят, дори да качите снимка на изписаната рецепта. Страда от колики? Отбележете в кои дни оплакванията са били налице. По колко пъти спи и с каква продължителност е сънят? Въвеждането и на тази информация е на ваше разположение.

Сред многобройните възможности на бебешкия онлайн дневник са и фото галерията, в която да съхранявате фотографии от най-специалните моменти. А в категорията „Родословно дърво” – да отбележите най-близките роднини на детето.

На Бебешки дневник ще намерите и много полезна информация, свързана с отглеждането на бебето, практични съвети и конкретни решения за справяне с най-честите бебешки неразположения и здравословни проблеми.