Грижата за външния вид е задължителна част от ежедневието на всяка дама. Разбира се, изборът на тоалет и аксесоари са важно допълнение, но естествената ни красота е това, което прави визията ни неповторима. И тъй като няма по-добър аксесоар за всяка жена от косата, днес ще поговорим за лесните начини, с помощта на които тя може да разгърне цялата си красота и да остави околните без дъх.

Златен кестен или богат шоколад - брюнетките могат да избират от стотици нюанси на кафявото. И макар да сме запознати с основните правила за поддръжката на добрия външен вид на косата и цвета ѝ, винаги има и такива, които често забравяме или за които изобщо не знаем. 

Истината е, че има 4 лесни стъпки, които ще ни помогнат да заздравим косата, да спрем косопада и да се радваме на жизнена коса и бляскав цвят. 

Защита от слънчевите лъчи

Топлото и хубаво време вече ни зоват, но колкото и прекрасни да са пролетният и летният сезон, няма как да отречем, че силните слънчеви лъчи вредят на косата ни. 

Може би повечето брюнетки смятат, че вредата от слънцето се отразява само на блондинките, но истината е, че кестенявият цвят също може да пострада. Прекаленото излагане на слънце може да добави неприятни оранжеви оттенъци към разкошния кафяв цвят. Ето защо през топлите месеци трябва да внимаваме с излагането на слънце. 

Топлинен щит за здрава коса

Безспорен факт е, че оформянето на прическа изисква не само много време и усилия, но и най-често е свързано с използването на различни топлинни уреди - сешоар, маша или преса за коса. Знаем, че употребата им понякога е неизбежна, но съветът ни е да се стремите да избягвате употребата им в дните, в които искате да заложите на максимално естествена визия. 

А за да защитим косата от високите температури, можем сами да направим термален спрей, който  ще я защити. За целта са необходими 177 мл дестилирана вода и 24 до 36 капки масло от авокадо. 

Домашна тайна за блясък и силен цвят

Всяка брюнетка може да разчита на кафето, за да подсили цвета на косата и да я направи по-бляскава. Свареното кафе (но вече изстинало) се поставя на косата за около 30 минути. След това е необходимо косата да се измие, за да бъде енергична и подхранена.

Неустоими кафяви нюанси само в 2 стъпки

Кой е любимият ви оттенък на кестенявото? Независимо дали сте почитатели на медните оттенъци, цвят бадем или млечен шоколад, цветът има нужда от правилна поддръжка, за да се запази наситен и бляскав, а косата да остане здрава и подхранена.

Може би сте забелязали, че промяната във времето води до промени не само в тялото, но и в косата. Пролетта се характеризира не само със затопляне на температурите, но и с досаден косопад. Добрата новина е, че можем да се погрижим за косата си, избирайки правилния помощник в борбата с косопада, който поддържа цвета с всяко измиване, а цъфтящите краища са заздравени и с наситен цвят.

Тест с кичури от естествена коса (след петкратна употреба)

Parusan Brilliant Brown е нова серия, която е предназначена за всички брюнетки. Серията насища кестенявия цвят на косата, покрива цъфтящите краища и поддържа косата здрава и лъскава. Можете да се доверите на шампоан и балсам от серията, а за оптимални резултати можете да ги използвате в комплект. 

Доказаната Parusan формула против косопад активира естествения здравословен растеж на косата и защитава цвета на естествената или боядисана кестенява коса, както и подсилва естествените ѝ нюанси. Parusan Brilliant Brown придава великолепен блясък, косата става гладка и плътна, а цветът - наситен и по-дълготраен.  

Красивата коса вече е лесно постижима, а всяко следващо измиване я прави още по-здрава и неустоима, благодарение на висококачествените активни съставки L-аргинин, биотин, пшенични протеини и маслиново масло в шампоана. 

Балсамът за коса се грижи за запазване на красивия вид на косата с помощта на масло от жожоба, пантенол и масло от гроздови семки. След измиване косата е подхранена,  жизнена, бляскава и съживена.

Серията на Parusan не е боя за коса. Тя е с натурални багрила, чиято функция е да подсилват и насищат постепенно естествения кестеняв цвят на косата, без да променят структурата на косъма.
 
Новата серия на Parusan e насочена към всички брюнетки, които искат да имат красив, естествен, бляскав и наситен цвят на косата с всяко следващо измиване. Вече не е необходимо да се притеснявате за изсветлелите и изгорели краища на косата. С Parusan тя е здрава, бляскава и еластична, а цветът е все по-наситен с всяко измиване.
 
Вече знаем как да се погрижим за прическата си, за да бъдем още по-бляскави, силни и красиви.